25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Jeep Gladiator αποχαιρετά την Ευρώπη…

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2021 η Jeep συμπλήρωνε 29 χρόνια από την τελευταία φορά που πρόσφερε στην Ευρώπη ένα pickup. Το τελευταίο μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας που διέθετε καρότσα στην Ευρώπη ήταν το Comanche και η παραγωγή του για την γηραιά ήπειρο (και όχι μόνο) τερματίστηκε το 1992. Το 2021 όμως ήρθε το Gladiator για να συνεχίσει την ένδοξη παράδοση της Jeep και ομολογουμένως, το μεγάλο pickup ξεχώριζε στην ευρύτερη κατηγορία ως μία lifestyle επιλογή επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες τους να κάνουν το ίδιο – να ξεχωρίζουν.

Έφτασε η ώρα για να πέσουν οι τίτλοι τέλους όμως. Η Jeep αποφάσισε να αποσύρει το Gladiator από την ευρωπαϊκή αγορά εστιάζοντας στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της και αποχαιρετά το εντυπωσιακό pickup με μία ειδική έκδοση που είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία. Το Gladiator FarOut Final Edition βασίζεται στην κορυφαία, Overland έκδοση και προσφέρεται αποκλειστικά με τον turbodiesel V6 των 264 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. και 600 Nm ροπής στις 1.400 σ.α.λ. ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και φυσικά, το σύστημα τετρακίνησης με την Selec-Trac transfer case που δίνει την δυνατότητα αλλαγής εν κινήσει από την “κανονική” σχέση μετάδοσης (3.73) στην “κοντή” (2.72).

Η αποχαιρετιστήρια ειδική έκδοση του Jeep Gladiator ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρη στις ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, τα σωληνωτά σκαλοπάτια στο πλάι, τα φιμέ κρύσταλλα συμπεριλαμβανομένου του παρμπρίζ και την σκληρή οροφή 3 κομματιών της Mopar, βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος φυσικά. Το Gladiator FarOut Final Edition εξοπλίζεται επίσης με θερμαινόμενα, δερμάτινα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, ένα ηχοσύστημα της Alpine με 9 ηχεία και την προστατευτική επίστρωση “Spray-In Bedliner” στην καρότσα που προστατεύει τόσο το αυτοκίνητο όσο και το φορτίο. Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε 7 διαφορετικά χρώματα ενώ οι σχεδόν ανεξάντλητες επιλογές εξατομίκευσης μέσω των καταλόγων της Mopar εξασφαλίζει το γεγονός ότι με το κατάλληλο αντίτιμο, το Jeep Gladiator FarOut Final Edition σου δεν θα είναι ίδιο με κανένα άλλο!

Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως. Η αποχώρηση του Jeep Gladiator από την ευρωπαϊκή γκάμα της εταιρίας δημιουργεί χώρο για νέα προϊόντα. Το ολοκαίνουριο Avenger ήδη κυκλοφορεί και κερδίζει τις εντυπώσεις ενώ μέχρι το 2025 θα προστεθούν στην οικογένεια της Jeep άλλα δύο, αμιγώς ηλεκτρικά μέλη με το Recon και το Wagoneer-S που αποτελούν μέρος της προσπάθειας της εταιρίας να μεταμορφωθεί σε 100% αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό