35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το iOS 18 θα κλειδώνει ξεχωριστά εφαρμογές πίσω από το Face ID του χρήστη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ημέρα απομένει για την έναρξη του συνεδρίου WWDC 2024 της Apple, το οποίο αναμένεται ότι θα είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών κυρίως λόγω των αποκαλύψεων που ετοιμάζει η εταιρεία σχετικά με την ενσωμάτωση της AI (Apple Intelligence) στα προϊόντα της. Παρόλα αυτά, δεν θα λείψουν οι παραδοσιακές προσθήκες στα λειτουργικά συστήματα της και ήδη έχουν έρθει στη δημοσιότητα αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Ένα από αυτά αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να κλειδώνουν μεμονωμένες εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες στο iPhone, όπως το Mail, τα Messages, τα Notes, το Phone, οι Photos, το Safari, το Settings και άλλα. Το ξεκλείδωμα μιας εφαρμογής θα απαιτεί τον έλεγχο ταυτότητας μέσω Face ID, Touch ID ή το passcode ενός iPhone. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η λειτουργία θα συνεργάζεται με third party εφαρμογές από το App Store.

Η Apple επιτρέπει ήδη το κλείδωμα συγκεκριμένου περιεχομένου πίσω από το Face ID, το Touch ID ή passcode, όπως οι σημειώσεις στην εφαρμογή Notes και οι φωτογραφίες στα άλμπουμ «Recently Deleted» και «Hidden» στην εφαρμογή Photos. Αυτή η νέα λειτουργία του iOS 18 θα πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας το πλήρες κλείδωμα των εφαρμογών, ακόμη και αν το iPhone είναι συνολικά ξεκλείδωτο.

Η Apple θα παρουσιάσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC τη Δευτέρα. Η πρώτη beta του iOS 18 θα διατεθεί πιθανότατα στα μέλη του Apple Developer Program αμέσως μετά την κεντρική παρουσίαση και η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως τον Σεπτέμβριο.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό