35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το Instagram ετοιμάζεται να μας εκνευρίσει ακόμη περισσότερο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολυάριθμες αναφορές χρηστών δείχνουν ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram που ανήκει στη Meta δοκιμάζει μια λειτουργία που ονομάζεται «Ad Break», η οποία, όπως λέει και το όνομα, φέρνει διαφημίσεις που δεν μπορούν να παραλειφθούν στις ροές των χρηστών. Οι υποχρεωτικές διαφημίσεις έχουν μια αντίστροφη μέτρηση που διαρκεί 3 έως 5 δευτερόλεπτα.

«Τα διαφημιστικά διαλείμματα είναι ένας νέος τρόπος προβολής διαφημίσεων στο Instagram. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δείτε μια διαφήμιση πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας”, αναφέρεται στην περιγραφή της λειτουργίας.

Παρόλο που οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta βασίζονται στις διαφημίσεις για να βγάλουν το μεροκάματο, οι διαφημίσεις που δεν μπορούν να παραλειφθούν δεν αντιμετωπίζονται συχνά με ενθουσιασμό από τους χρήστες. Οι τελευταίες προσπάθειες του Instagram έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit και το X (πρώην Twitter).

«Έρχεται σύντομα για όλους. Αυτό θα είναι η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μένα όσον αφορά το Instagram. Μπορούσα ήδη να αντέξω την πληθώρα των διαφημίσεων που είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη την εφαρμογή, αλλά χωρίς δυνατότητα παράλειψης;» έγραψε ένας χρήστης στο Reddit.

Φαίνεται ότι η λειτουργία Ad break είναι ορατή σε ένα μικρό αριθμό χρηστών στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή και το Instagram προσπαθεί να ελέγξει τη διαδικασία προκειμένου να διαπιστώσει την ανταπόκριση των χρηστών στη νέα μορφή διαφήμισης. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία και δεν είναι γνωστό πότε (ή αν) οι διαφημίσεις που δεν μπορούν να παραλειφθούν θα εξαπλωθούν στο Instagram σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Για λόγους αναφοράς, το YouTube της Google τρέχει επίσης in-stream unskippable διαφημίσεις στα βίντεό του, οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 60 δευτερόλεπτα στην περίπτωση της υπηρεσίας YouTube TV. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να αποφύγουν τις διαφημίσεις του YouTube γινόμενοι συνδρομητές στη συνδρομητική υπηρεσία YouTube Premium.

Από την άλλη πλευρά, η μηνιαία συνδρομή Meta Verified που διατίθεται στους χρήστες του Instagram προσφέρει διάφορα προνόμια, όπως ένα σήμα επαλήθευσης και προστασία από πλαστοπροσωπία, αλλά δεν επιτρέπει στους χρήστες να απαλλαγούν από τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό