20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Hilton Αθηνών κλείνει για να μεταμορφωθεί σε πολυτελές συγκρότημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέλος εποχής  και αρχή μιας άλλης για το εμβληματικό Hilton Αθηνών, το οποίο κλείνει για να μεταμορφωθεί σε πολυτελές συγκρότημα. Το Αθηναϊκό τοπόσημο άνοιξε τις πόρτες του το 1963, ανακαινίστηκε πλήρως το 2003, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης και θα ανακατασκευαστεί προκειμένου να μεταμορφωθεί σε πολυδιάστατο προορισμό με την επωνυμία Conrad, με μικρότερη δυναμικότητα κλινών, αλλά με πολυτελείς κατοικίες και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και πολιτισμού. 

Η σχετική επένδυση της ιδιοκτήτριας Ιονική Ξενοδοχειακή, σε υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, πέραν των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά δηλαδή η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια. Το νέο συγκρότημα θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Έως τότε το ξενοδοχείο Hilton θα κλείσει από τις 31 Ιανουαρίου 2022 έως τα τέλη του 2024.

Η εταιρεία αποφάσισε να παράσχει ισχυρά κίνητρα για την υιοθέτηση από τους 300 περίπου εργαζόμενους ενός προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο περιλαμβάνει παροχές κατά πολύ υψηλότερες από τις προβλεπόμενες από το νόμο αποζημιώσεις αλλά και προτιμησιακό καθεστώς για την αξιολόγηση τους προς απασχόληση τους στις νέες ξενοδοχειακές μονάδες που ανοίγει το αμέσως επόμενο διάστημα η ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino.

Σήμερα το ιστορικό ξενοδοχείο διαθέτει 506 ευρύχωρα δωμάτια, μεταξύ των οποίων 34 σουίτες. Το Hilton Αθηνών διαθέτει 18 αίθουσες συνεδρίων, η μεγαλύτερη από τις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει έως 1.600 άτομα. 

Το ξενοδοχείο διαθέτει 2 εστιατόρια: το πολυβραβευμένο Galaxy Bar & Restaurant, που προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη και το εστιατόριο Βυζαντινό με Μεσογειακή κουζίνα.

Από την 1η Οκτωβρίου 2001 τέθηκε σε εφαρμογή σύμβαση λειτουργίας και διαχειρίσεως με την Hilton ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. η οποία είναι ο διαχειριστής της εκμεταλλεύσεως και της διευθύνσεως του ξενοδοχείου εξ’ ονόματος και για λογαριασμό της «ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.».

Το Hilton Athens απoτέλεσε την έδρα της ΔΟΕ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό