20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το foldable iPhone θα προστατεύεται καλύτερα από τις πτώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανάπτυξη του αναδιπλούμενου iPhone συνεχίζεται καθώς μια ανακαλυφθείσα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι η Apple αναζητά έναν τρόπο για να προστατεύσει καλύτερα τη συσκευή της από πτώσεις.

Όπως περιγράφεται, η συσκευή θα έχει κάποιο είδος αισθητήρα. Εάν εντοπίσει ότι το iPhone πέφτει, ο αισθητήρας θα σηματοδοτήσει έναν «ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο μηχανισμό» για να κλείσει γρήγορα το τηλέφωνο.

Η εφαρμογή υπαινίσσεται ότι ο μηχανισμός μπορεί να μην κλείσει μέχρι τέρμα εάν το iPhone είναι πολύ κοντά στο έδαφος αφήνοντάς το μερικώς ανοιχτό. Αλλά αυτό είναι εντάξει, καθώς σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, «ακόμη και η αναδίπλωση της οθόνης σε γωνία μικρότερη από 180 μοίρες μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία». Τουλάχιστον, ο αντίκτυπος θα είναι στα πλάγια αντί απευθείας στην οθόνη.

Μια άλλη γωνία που εξετάζει η Apple στην εφαρμογή είναι η άρθρωση. Το πτυσσόμενο iPhone μπορεί να αποτελείται από δύο ξεχωριστές οθόνες που συνδέονται μεταξύ τους όταν η συσκευή ξεδιπλώνεται. Έτσι, όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, η επάνω οθόνη αποσπάται από το κάτω μέρος που υποτίθεται ότι βοηθά στην προστασία. Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα, επειδή το έγγραφο δεν περιγράφει πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό