19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το FBI προειδοποιεί, πάνω από 4.3 εκ. emails επηρεάζονται από το Emotet

Ειδήσεις Ελλάδα

Το FBI ενημερώνει τους κατόχους 4.3 εκατομμυρίων emails ότι έχουν επηρεαστεί από το δίκτυο bots Emotet. Το FBI έχει αντλήσει τα δεδομένα αυτά από τους Servers του δικτύου Emotet που κατάφερε να βρει και να κατασχέσει τον Ιανουάριο.

Θυμίζουμε ότι το δίκτυο bots Emotet είχε παγκόσμια επιρροή και για να αδρανοποιηθεί έπρεπε να γίνει μία κοινή επιχείρηση των αστυνομικών αρχών σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη. Το συγκεκριμένο botnet ήταν σε λειτουργία από το 2014 και προκαλούσε πολλά προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα. Το FBI, για να εξετάσει τους λογαριασμούς που επηρεάζονται από το Emotet χρησιμοποίησε την υπηρεσία Have I Been Pwned, που θεωρείται αξιόπιστη στον εντοπισμό προβλημάτων με λογαριασμούς email.

Από την άλλη μεριά, παραμένοντας στις ΗΠΑ, αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα hackers Babuk που επιδίδεται σε επιθέσεις ransomware έχει καταφέρει να αντλήσει τα δεδομένα των εργαζόμενων σε 5 τμήματα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην πολιτεία της Κολούμπια και τα δημοσίευσε στο dark web. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αφορούσαν στο ιστορικό συλλήψεων, τη διεύθυνση και τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και στοιχεία αναφορικά με τα τεστ στα οποία υποβάλλεται, μαζί με την εκπαίδευση του κάθε αστυνομικού.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι το ζήτημα του κυβερνοεγκλήματος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι σταματά με την εξάλειψη ενός botnet, ακόμα και εάν αυτό έχει παγκόσμια δράση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό