18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Facebook τα βάζει και πάλι με την Apple για τις διαφημίσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρόλο που το Facebook δεν δικαιούται να παραπονιέται για την οικονομική του πορεία, αποφάσισε και πάλι να τα βάλει με την Apple. O λόγος για την κριτική του προς την Apple είναι, για ακόμα μία φορά, οι περιορισμοί στην στοχευμένη διαφήμιση.

Μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2021, το Facebook είδε τα έσοδά του να αυξάνονται κατά 29.01 δισεκατομμύρια δολάρια από τις διαφημίσεις. Το στοιχείο αυτό δείχνει το λόγο για τον οποίο το Facebook διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο η Apple φαίνεται να περιορίζει την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων στους κατόχους των συσκευών της.

Μάλιστα, το Facebook εξειδικεύει την κριτική του προς την Apple, λέγοντας ότι οι επιλογές της έχουν ως συνέπεια να πληγούν οι ροές εσόδων σε μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Facebook για την προώθηση των προϊόντων τους. Παρόλα αυτά, η Apple δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να σταματήσει ή να περιορίσει την λειτουργία του App Tracking Transparency στοιχείου, που επιτρέπει στον κάθε χρήστη να βλέπει και να χειρίζεται τη συγκέντρωση δεδομένων από την κάθε εφαρμογή.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό