35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το EURO2024 θα ζήσει… καινοτόμες στιγμές με αυτή τη μπάλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη του EURO2024, το οποίο θα διεξαχθεί στην Γερμανία, από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου. Ωστόσο, για τον φετινό θεσμό θα γίνεται αναφορά για κάτι παραπάνω από ό,τι συνήθως, καθώς το ποδόσφαιρο και η τεχνολογία φαίνεται να γίνονται… ένα!

Στα μέσα Νοεμβρίου του 2023, παρουσιάστηκε η νέα “στρογγυλή θέα” που θα πορευθεί με το EURO2024, η οποία έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα. Στο εσωτερικό της θα εμπεριέχεται ένα τσιπάκι με αισθητήρα για την εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ

Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Σαν βάση έχει το άσπρο, ενώ χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο συνοδεύουν τα μαύρα ασύμμετρα τρίγωνα. Το logo της Adidas, της δημιουργού αυτής της μπάλας, απεικονίζεται με μπλε χρώμα, όπως και εκείνο του UEFA EURO2024.

Η επιλογή των χρωμάτων δεν είναι τυχαία, καθώς καλύπτει όλα τα έθνη που θα συμμετέχουν στο εν λόγω τουρνουά. Τυχαίος δεν είναι ούτε ο μίνιμαλ σχεδιασμός της, ο οποίος παραπέμπει στην απλότητα και στην ομορφιά του ποδοσφαίρου.

❤️ ⚽ UEFA and @adidasfootball are proud to present 𝑭𝑼𝑺𝑺𝑩𝑨𝑳𝑳𝑳𝑰𝑬𝑩𝑬, the Official Match Ball of #EURO2024!

🌐 For the first time at a UEFA EURO, the ball features @adidas Connected Ball Technology: ⬇️

— UEFA (@UEFA) November 15, 2023 Η ιδιαιτερότητα του εσωτερικού

Η συγκεκριμένη μπάλα “κουβαλάει” την τεχνολογία ονόματι “Connected Ball Technology” και επρόκειτο να είναι η πρώτη φορά που θα την δούμε σε διοργάνωση Euro. Ποια είναι η πραγματική της παρθενική εμφάνιση όμως; Ο αισθητήρας ημιαυτόματου οφσάιντ μας “συστήθηκε” στα γήπεδα του Κατάρ, όπου διοργανώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, όταν και νίκησε η Αργεντινή.

Με αυτή τη καινοτομία, θα παρέχονται υπηρεσίες δεδομένων για την κάθε κίνηση της μπάλας, την οποία θα λαμβάνει υπόψιν του ο VAR σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρει κάποια απόφαση.

«FUSSBALLLIEBE»

Στα γερμανικά σημαίνει “η αγάπη του ποδοσφαίρου” και αυτό είναι το όνομα που δόθηκε στην μπάλα, σε συνεργασία της Adidas και της UEFA, τιμής ένεκεν στην διοργανώτρια χώρα. Με τα χρώματα της μπάλας και με τον απλό, αλλά ενδιαφέρον σχεδιασμό της, η διοργάνωση θέλει να προωθήσει την ομορφιά του σπορ, σε έναν κόσμο όπου η βία θα έχει εξαλειφθεί και για το μόνο πράγμα που θα μιλάμε θα είναι για το τι συμβαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές.

introducing the official match ball for the @EURO2024 – this is 𝗙𝗨𝗦𝗦𝗕𝗔𝗟𝗟𝗟𝗜𝗘𝗕𝗘 ⚽️

find it here: https://t.co/xyNZl37OLQ pic.twitter.com/MXxUABb47j

— adidas Football (@adidasfootball) November 15, 2023 Πως θα εφαρμοστεί

Η διοργάνωση θα εγκαταστήσει δώδεκα κάμερες υψηλής ανάλυσης στις οροφές των κερκίδων σε κάθε γήπεδο που θα φιλοξενήσει αγώνες του EURO2024. Έτσι, η κάθε μία από αυτές θα παρουσιάσει 29 σημεία του σώματος κάθε ποδοσφαιριστή, 50 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Και δεν σταματάει εκεί! Ο ειδικός αισθητήρας για την εφαρμογή ημιαυτόματου οφσάιντ θα στέλνει σήμα για την τοποθεσία της μπάλας 500 φορές ανά δευτερόλεπτο. Προφανώς, τα προνόμια αυτών των εικόνων θα μπορούν να απολαμβάνουν και οι θεατές, μιας και που θα εμφανίζονται στις γιγαντοοθόνες του εκάστοτε γηπέδου.

Γιώτα Κουφού



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό