21.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε και επίσημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 αναμένεται να είναι για ακόμη μία φορά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φίλων του WRC από όλο τον κόσμο.

Με εβδομήντα πληρώματα να παίρνουν μέρος στον αγώνα, το σκηνικό είναι έτοιμο για τρεις ημέρες γεμάτες δράση σε 15 ειδικές διαδρομές, που καλύπτουν συνολικά 305,30 χιλιόμετρα σκληρών ελληνικών εδαφών.

Η έναρξη έγινε με εντυπωσιακή τελετή στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, παρουσία επισήμων, όπως ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε στο Shakedown δίπλα στον Dani Sordo, και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έδωσε το σήμα εκκίνησης.

Σημαντική στιγμή ήταν η παρουσία του θρύλου της ποδηλασίας, Mark Cavendish, ο οποίος όχι μόνο πλοήγησε σε μια βόλτα στην περιοχή, αλλά και βρέθηκε συνοδηγός του Sebastien Ogier στο Shakedown.

Με πληρώματα από 32 χώρες, οι θεατές αποθέωσαν τους αγωνιζόμενους που είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στα απαιτητικά ελληνικά χώματα. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μια δυναμική εμφάνιση από την Έλενα Παπαρίζου και τον Μανώλη Κονταρό, δημιουργώντας μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις παραμένει πιστό στη φήμη του ως ένας από τους πιο δύσκολους και απρόβλεπτους αγώνες του WRC. Φέτος, οι ειδικές διαδρομές αναμένεται να αποτελέσουν δοκιμασία για αυτοκίνητα, ελαστικά και πληρώματα, καθώς οι συνθήκες προβλέπονται ιδιαίτερα απαιτητικές.

Πέρα από τις αγωνιστικές προκλήσεις, το ράλλυ δείχνει και την οικολογική του συνείδηση, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Service Park και της τελετής, μειώνοντας δραστικά το ανθρακικό του αποτύπωμα.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στις ειδικές διαδρομές, καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 υπόσχεται μοναδικό θέαμα και αδρεναλίνη για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό