16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Το Dolphin ακόμα πιο προσιτό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το BYD DOLPHIN ξεχωρίζει για την τεχνολογία του, ενσωματώνοντας την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 χλμ. (WLTP). Η μπαταρία αυτή προσφέρει υψηλή ασφάλεια και ανθεκτικότητα, έχοντας περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία Nail Penetration Test, γνωστή ως το «Έβερεστ» των δοκιμών ασφάλειας για μπαταρίες.

Βασισμένο στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, το BYD DOLPHIN διαθέτει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1, που περιλαμβάνει Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, Μονάδα Διανομής Ισχύος, Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, Ελεγκτή Κινητήρα, Μετάδοση, μετατροπέα DC-DC και Ενσωματωμένο Φορτιστή. Αυτό το σύστημα προσφέρει απόδοση 89%, βελτιώνοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία.

Ο κινητήρας μόνιμου μαγνήτη του DOLPHIN παρέχει ισχύ 150 kW (204 ίππων) και ροπή 310 Nm, επιταχύνοντας από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Τα τέσσερα προφίλ οδήγησης (Sport, Normal, Economy, Snow) προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις συνθήκες και τις ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.

Η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του BYD DOLPHIN επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, μετατρέποντας το όχημα σε κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας, που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ενισχύει τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον χώρο επιβατών και τη μπαταρία.

Το BYD DOLPHIN διαθέτει πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως Predictive Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Cross Traffic Alert και Lane Departure Prevention. Το Adaptive Cruise Control και το Intelligent Cruise Control ενισχύουν την απόλαυση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση, ενώ η πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών από το σύστημα εξωτερικών καμερών αυξάνει την ασφάλεια.

Ο οργανισμός Euro NCAP έχει αξιολογήσει το BYD DOLPHIN με τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστεριών, με ποσοστό 89% στην προστασία των επιβατών, ένα από τα υψηλότερα στην κατηγορία του. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους, αερόσακους τύπου κουρτίνας και έναν επιπλέον αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Η βασική έκδοση Comfort του BYD DOLPHIN προσφέρει εξαιρετικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από vegan δέρμα. Επίσης, διαθέτει οθόνη infotainment 12,8 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360°, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Το DOLPHIN προβάλλεται ως η ασυναγώνιστη πρόταση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Η βασική έκδοση Comfort διατίθεται σε 6 μοντέρνα χρώματα: Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black, Coral Pink και Amethyst Purple. Η έκδοση Design, η οποία προσφέρει πανοραμική ηλιοροφή, παρέχεται σε 4 διαφορετικές διχρωμίες, που ενισχύουν την αίσθηση της αποκλειστικότητας. Στην έκδοση Design, η χρωματική επιλογή Atlantis Grey συνδυάζεται με οροφή και καπό σε Jet Black, ενώ οι χρωματισμοί Coral Pink, Surfing Blue και Skiing White συνδυάζονται με Urban Grey.

Με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του DOLPHIN μειώνεται στις 19.998 ευρώ.

Η έκδοση Design επιπλέον διαθέτει ζάντες αλουμινίου με λεπτομέρεια στο χρώμα του αμαξώματος (για τα χρώματα Atlantis Grey, Coral Pink & Surfing Blue), φιμέ τζάμια πίσω και ασύρματη φόρτιση smartphone. Η τιμή του DOLPHIN Design είναι 28.380 €, αλλά με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η τιμή μειώνεται στις 21.514 ευρώ.

Όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα. Για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται επίσης δωρεάν 3ετές service.

Εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός του Dolphin, εδώ όλες οι τιμές των μοντέλων BYD.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό