16.3 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Το DIY σπρέι καθαρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού – Κοστίζει ελάχιστα, καθαρίζει τα πάντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν πολλά (και ακριβά) σπρέι καθαρισμού που υπόσχονται ένα λαμπερό σπίτι, απαλλαγμένο από βρωμιά και μικρόβια. Αρκούν όμως μόλις δύο συστατικά για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σπρέι καθαρισμού, το οποίο κοστίζει ελάχιστα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, ενώ με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε και τα σκληρά χημικά που συνήθως περιέχουν τα προϊόντα του εμπορίου.

Η TikToker Candice, η οποία μοιράζεται πολύτιμες συμβουλές στο κανάλι της, ορκίζεται στο απλό, αλλά ισχυρό καθαριστικό DIY για όλες τις χρήσεις.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού και λευκό ξύδι. Η φλούδα εσπεριδοειδών και το λευκό ξύδι δημιουργούν έναν «άχαστο» συνδυασμό απέναντι στη βρωμιά. «Το να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό για όλες τις χρήσεις θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα», διαβεβαιώνει η Candice.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση των φλοιών σε ένα μεγάλο βάζο, το οποίο επίσης πρέπει να γεμίσετε με λευκό ξύδι. Στη συνέχεια, αφήνετε το μείγμα να «καθίσει» για 2-3 ημέρες σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος. Η Candice μάλιστα προτείνει να αφήσετε το μείγμα ίσως και περισσότερο από 3 ημέρες, ώστε να διασφαλίσετε ότι ο χώρος σας στη συνέχεια θα έχει ένα ζωηρό άρωμα εσπεριδοειδών και όχι την οξύτητα από το ξύδι.

Στη συνέχεια, ανακατεύετε ίση ποσότητα από ξύδι με νερό και τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το καθαριστικό σας είναι έτοιμο και έχετε στα χέρια σας ένα πολύ ισχυρό «όπλο» κατά της συσσώρευσης λίπους και βρωμιάς, το οποίο είναι ικανό να κάνει θαύματα σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού.

Στα σχόλια του βίντεο στην πλατφόρμα, ενθουσιασμένοι χρήστες δίνουν τις δικές τους εκδοχές για το σπιτικό σπρέι καθαρισμού. «Το έχω κάνει και με πευκοβελόνες και μύριζε τέλεια», σχολίασε κάποιος, ενώ κάποιος άλλος ανέφερε: «Χρησιμοποιώ ξύδι αναμεμειγμένο με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού».

Σε ερώτηση για το αν το μείγμα αφήνει τη μυρωδιά από το ξύδι, η Candice απάντησε: «Ναι λίγο, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι χωρίς τις εμποτισμένες φλούδες! Θα άφηνα το μείγμα να παραμείνει στο ντουλάπι για μεγαλύτερο διάστημα, για να καλύψω ακόμα περισσότερο τη μυρωδιά από το ξύδι».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό