31.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δημοφιλής λειτουργία “Circle to Search” της Google, η οποία παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα απλώς σχεδιάζοντας κύκλους γύρω από αυτά μέσα σε εικόνες.

Αρχικά περιορίστηκε στα smartphone της σειράς Samsung Galaxy S24 και Pixel 8, αλλά ένα πρόσφατο εύρημα υποδηλώνει ότι αυτό το εργαλείο μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει σε συσκευές iOS μέσω του προγράμματος περιήγησης Google Chrome.

Σύμφωνα με μια αναφορά του The Mac Observer, η Google εργάζεται σκληρά για μια βελτιωμένη έκδοση της Αναζήτησης φακών Google, η οποία εσωτερικά αναφέρεται ως “LensOverlay”. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση αναμένεται να περιλαμβάνει τη λειτουργία Circle to Search, φέρνοντάς τη ενδεχομένως στα iPhone σύντομα.

Η απόδειξη αυτού εμφανίστηκε με τη μορφή μιας νέας σημαίας με την ένδειξη “Κύκλος φακού για αναζήτηση” που ανακαλύφθηκε στον κώδικα του Chrome για iOS. Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να κυκλώνουν στοιχεία στις οθόνες τους για να ενεργοποιήσουν μια αναζήτηση Google Lens, απευθείας μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του χαρακτηριστικού παραμένει ασαφές, αναμένεται να είναι απλώς θέμα χρόνου οι χρήστες iOS να μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το εργαλείο. Το ακριβές εύρος της διάθεσης παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν είναι σαφές εάν θα επεκταθεί πέρα ​​από τα iPhone για να συμπεριλάβει τα iPad και εάν η κυκλοφορία θα είναι σταδιακή ή ευρεία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λύσεις που σας δίνουν την ίδια λειτουργικότητα στο iOS, οι οποίες απαιτούν μόνο τη χρήση της εφαρμογής Google Lens.

Η προσθήκη του Circle to Search στο iOS θα σήμαινε μια σημαντική επέκταση για τη δυνατότητα, η οποία έχει συγκεντρώσει την προσοχή για τη διαισθητική προσέγγισή της στην αναγνώριση και αναζήτηση αντικειμένων.

Αν και αρχικά περιορίστηκε σε επιλεγμένες συσκευές Android, η πιθανή διαθεσιμότητα της δυνατότητας σε συσκευές iOS μέσω του Chrome υποδηλώνει τη δέσμευση της Google να καταστήσει αυτήν την τεχνολογία πιο προσβάσιμη σε όλες τις πλατφόρμες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό