16.6 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Το Charlie Hebdo καυτηριάζει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα άκρως καυστικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε σήμερα η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και αναφέρεται στην τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν με τον πιο εμπρηστικό τρόπο την παραγωγή πίσω από τη τελετή έναρξης ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι επρόκειτο για ένα θέαμα «του κ@λου» την ίδια στιγμή που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιμένοντας ότι δεν έχει υπάρξει πιο επιτυχημένη διοργάνωση από τη φετινή.

Το σκίτσο παρουσιάζει έναν τραγουδιστή που φορά μια ροζ μίνι φούστα και στέκεται στο κέντρο ενός πισινού στο οποίο είναι φορεμένες μωβ ζαρτιέρες και μια δερμάτινη ζώνη με καρφιά. Πρόκειται για μια ευθεία σάτιρα στην woke ατζέντα που επιχειρήθηκε να περάσει το βράδυ της Παρασκευής. Το ημίγυμνο ανθρώπινο σώμα συμπληρώνει η θέα ενός ανδρικού μορίου στο οποίο έχει τοποθετηθεί μια μαργαρίτα, αντί για την καθιερωμένη δάδα που κρατούν οι Ολυμπιονίκες, στην απόληξή του.

Το όλο σκηνικό είναι τοποθετημένο σε μια ξύλινη βάρκα η οποία πλέει στον Σηκουάνα ως αντιπαραβολή στα μεγάλα πλοιάρια bateau-mouche που μετέφεραν τους αθλητές κατά την παραδοσιακή περιφορά τους τη μεγάλη βραδιά. Ταυτόχρονα, το πλήθος που βρίσκεται συγκεντρωμένο στις όχθες του ποταμού ζητωκραυγάζει κρεμασμένο από τα μπαλκόνια των σπιτιών όσο η βαρκούλα περνά από την Παναγία των Παρισίων και κατευθύνεται προς τον Πύργο του Άιφελ που φαίνεται στο βάθος.

Το σκίτσο πλαισιώνει η λεζάντα με κόκκινα μεγάλα γράμματα «Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή λήξης θα είναι ακόμη πιο όμορφη!». 

JO : la cérémonie de clôture sera encore plus belle !

👉 Reportage en Corse où la misère n’est pas plus belle au soleil👉 Élevage : dans toute la France, des vaches sont électrifiées par les lignes à haute tension👉 Cérémonie d’ouverture : on a vibré !

En vente mercredi ! pic.twitter.com/3RjIKdy41F

— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) July 30, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό