24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το BYD Seal 06 GT στοχεύει κατευθείαν στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το BYD Seal 06 GT είναι ένα νέο ηλεκτρικό hatchback της κινεζικής εταιρείας το οποίο προέρχεται από το Ocean M Concept, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο του 2024.

Το μοντέλο παραγωγής διατηρεί τις κομψές γραμμές του concept, αλλά διαθέτει πιο συγκρατημένο στυλ, με μικρότερους προφυλακτήρες, διαφορετικά φωτιστικά σώματα και την αφαίρεση της πίσω αεροτομής.

Χτισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το BYD Seal sedan, το Seal 06 GT προσφέρει επιλογές τόσο για κίνηση στους πίσω τροχούς όσο και με τετρακίνηση.

Ενώ οι επίσημες προδιαγραφές εκκρεμούν ακόμη, οι πληροφορίες από το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή με έναν κινητήρα θα παράγει 218 ίππους, ενώ η έκδοση με δύο κινητήρες θα μπορούσε να φθάνει έως και τους 421 ίππους.

Το Seal 06 GT έχει μήκος 4.630 mm και μεταξόνιο 2.820 mm, γεγονός που το καθιστά μεγαλύτερο από ανταγωνιστές όπως το Volkswagen ID.3 και το MG4, αλλά ελαφρώς μικρότερο από το Hyundai Ioniq 5 και το Kia EV6.

Στο εσωτερικό του, το hatchback της BYD δανείζεται στοιχεία από το σεντάν Seal, όπως το ψηφιακό περιβάλλον και το τιμόνι, αλλά εισάγει ένα μοναδικό ταμπλό και σχεδιασμό στους αεραγωγούς του κλιματισμού.

Τοποθετημένο μεταξύ του μικρότερου Dolphin της BYD και του μεγαλύτερου Seal sedan, το Seal 06 GT πρόκειται να παρουσιαστεί στις 30 Αυγούστου 2024, ενώ η τιμή του στην Κίνα αναμένεται να ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

Η άφιξή του στην Ευρώπη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, πιθανόν από τις αρχές του νέου έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό