26.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Το Bigster είναι η καινούργια ναυαρχίδα της Dacia

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Dacia κάνει το μεγάλο βήμα στην ανταγωνιστική κατηγορία των C-SUV με το νέο Dacia Bigster, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Το Bigster είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρείας έως τώρα και αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της με ανταγωνιστικές τιμές που θα ξεκινούν περίπου από τις 30.000 ευρώ. Θα βρίσκεται πάνω από το δημοφιλές Duster, προσφέροντας περισσότερους χώρους και δυνατότητες εκτός δρόμου.

Το Bigster θα διατίθεται με υβριδικούς κινητήρες, με κορυφαία την έκδοση Hybrid 155 που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.200 κυβικών, δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 1,4 kWh. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 153 ίππους, με αποτέλεσμα να είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της Dacia έως τώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η έκδοση μπορεί να κινείται σε καθαρά ηλεκτρική λειτουργία στο 80% των διαδρομών της.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και άλλες επιλογές κινητήρων, όπως η έκδοση TCe 140 με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Επίσης, η βασική έκδοση TCe 130 θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης 4×4 και θα προσφέρεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Εξωτερικά, το Bigster ακολουθεί το στιλ του Duster με μοντέρνα εμφάνιση, έντονες γραμμές, μεγάλους θόλους τροχών και ζάντες από 17 έως 19 ίντσες, ενώ διαθέτει και LED προβολείς. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Renault-Nissan-Mitsubishi, την οποία μοιράζεται με μοντέλα όπως το Sandero και το Qashqai.

Στο εσωτερικό, η Dacia έχει δώσει έμφαση στην άνεση και την εργονομία, με ρυθμιζόμενα καθίσματα, διπλό σύστημα κλιματισμού και βελτιωμένη ηχομόνωση. Στο ταμπλό, υπάρχει μια οθόνη αφής 10,1 ιντσών με δυνατότητες σύνδεσης για smartphone, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 667 λίτρα, συγκρίσιμος με τα Skoda Kodiaq και Peugeot 5008.

Η τιμή του Bigster θα ξεκινά γύρω στις 30.000 ευρώ, με αποτέλεσμα εκτός από το πιο δυνατό να είναι και το πιο ακριβό Dacia έως τώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό