31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Το Bertone GB110 είναι ένα hypercar που καίει… πλαστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Bertone είναι ένα από τα πιο διάσημα στούντιο σχεδίασης αυτοκινήτων και κατασκευαστής μικρής κλίμακας. Πριν από περίπου δύο χρόνια, παρουσίασε το πρωτότυπο ενός hypercar, το GB110, το οποίο πλέον προχωρά στο επόμενο στάδιο.

Το GB110 αποτίνει επίσης φόρο τιμής για την επέτειο των 110 ετών από την ίδρυση της εταιρείας. Σύμφωνα με τα σχέδια της Bertone, το GB110 θα κατασκευαστεί σε μόλις 33 μονάδες, και η εντυπωσιακή του εμφάνιση είναι αδιαμφισβήτητη. Η βάση του είναι το πλαίσιο ενός γνωστού μοντέλου, το οποίο αν και δεν αποκαλύπτεται από την ιταλική εταιρεία, φημολογείται πως είναι αυτό της Lamborghini Huracan.

Αυτή η φήμη ενισχύεται από το ότι ο κινητήρας του GB110 είναι ένας bi-turbo V10 που αποδίδει 1.100 ίππους και 1.100 Nm ροπής.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του συνόλου αυτού είναι ότι τα καύσιμα που θα καταναλώνει θα προέρχονται από πλαστικά απόβλητα. Χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με την Select Fuel έχει εξελιχθεί μια τεχνολογία που μετατρέπει οργανικά υλικά σε ανανεώσιμα καύσιμα.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη και η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

Το Bertone GB110 θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,79 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 380 χλμ./ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό