33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το Audi e-tron GT έγινε ακόμα πιο ισχυρό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi ανανέωσε το κορυφαίο της ηλεκτρικό μοντέλο, το e-tron GT που έχει αναβαθμιστεί συνολικά, ακολουθώντας το αντίστοιχο facelift της Porsche Taycan με την οποία έχουν πολλά κοινά.

Το νέο Audi e-tron GT έχει τρεις εκδόσεις, τη βασική S e-tron GT, την RS e-tron GT, και την κορυφαία RS e-tron GT Performance. Και οι τρεις διαφοροποιούνται μεταξύ τους οπτικά, κυρίως στη μάσκα, προκειμένου να τονίζεται και η διαφορετική τους θέση στη γκάμα.

Έτσι το κορυφαίο RS e-tron GT Performance ξεχωρίζει με την πιο δυναμική του εμφάνιση και τη δυνατότητα προσθήκης εξτρά πακέτου ανθρακονημάτων.

Αντίστοιχες αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό, όπου το Audi Virtual Cockpit έχει βελτιωθεί περαιτέρω.

Το νέο σύστημα πρόωσης διαθέτει μια καινούργια μπαταρία με μικτή ενεργειακή χωρητικότητα 105 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία που κατά την Audi φτάνει έως και τα 609 χιλιόμετρα. Επιπλέον υποστηρίζει φόρτιση με έως και 320 kW, κάτι που στην πράξη σημαίνει πως με 10 λεπτά φόρτισης μπορεί να καλυφθεί απόσταση 280 χιλιομέτρων.

Η αύξηση της αυτονομίας επιτυγχάνεται και μέσω του αναβαθμισμένη συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, η ισχύς της οποίας (φτάνει πλέον έως και τα 400 kW από 290 kW) ρυθμίζεται μέσω των paddles στο τιμόνι.

Και οι τρεις εκδόσεις είναι τετρακίνητες με δύο ηλεκτροκινητήρες και η συνδυαστική απόδοση φτάνει στο S e-tron GT τους 678 ίππους, στο RS e-tron GT τους 856 και στο RS e-tron GT Performance τους 925 ίππους.

Έτσι η κορυφαία έκδοση είναι και το πιο ισχυρό και γρήγορο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Audi, μια και ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 2,5 δεύτερα. Η τελική της ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα, ενώ οι για τις δύο άλλες εκδόσεις οι τιμές του 0-100 είναι 2,8 δεύτερα για το RS e-tron GT και 3,5 για το S e-tron GT και η τελική 245 χλμ./ώρα.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν και μια βελτιωμένη πνευματική ανάρτηση, με την ενεργητική ανάρτηση να είναι διαθέσιμη ως προαιρετική επιλογή.

Οι τιμές του νέου Audi e-tron GT στη Γερμανία ξεκινούν από τις 126.000 ευρώ και φτάνουν έως τις 160.500 ευρώ για την κορυφαία έκδοση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό