26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το Aptoide γίνεται το τρίτο third-party κατάστημα παιχνιδιών για το iOS στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Aptoide, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη, θα είναι το τρίτο third-party κατάστημα εφαρμογών για το iOS μετά την ενεργοποίηση του Setapp και του AltStore. Η Apple έχει πλέον ανοίξει το οικοσύστημα της για τα third-party καταστήματα εφαρμογών στην ΕΕ, προκειμένου να συμμορφωθεί με το νέο νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA).

Αφού επέτρεψε το sideloading εφαρμογών και τα third-party καταστήματα εφαρμογών στην ΕΕ νωρίτερα φέτος, η Apple επιβεβαίωσε επίσης τον περασμένο μήνα ότι οι αλλαγές θα επεκταθούν και στο iPadOS. Τώρα, παρόμοια με το Setapp και το AltStore, το κατάστημα παιχνιδιών Aptoide εκμεταλλεύεται επίσης τις χαλαρωμένες πολιτικές της Apple για να φτάσει στις συσκευές iOS στην Ευρώπη.

Το Aptoide είναι ήδη το τρίτο μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα Android και ελπίζει να επαναλάβει την ίδια πορεία και στο iOS. Ωστόσο, το Aptoide για το iOS ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση. Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με το κατάστημα Aptoide για Android, το οποίο προσφέρει εφαρμογές και παιχνίδια όλων των ειδών, το κατάστημα Aptoide για iOS θα προσφέρει αρχικά μόνο παιχνίδια.

Η εταιρεία έχει τοποθετήσει και χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης για το λανσάρισμά του στην ΕΕ στις 6 Ιουνίου. Υπάρχει ένα κουμπί «Λήψη», το οποίο είναι γκρι προς το παρόν, επειδή η Aptoide ισχυρίζεται ότι έχει λίστα αναμονής άνω των 20.000 ατόμων και θα επιτρέπει μόνο σε 500 έως 1.000 άτομα ανά ημέρα να εγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Επιπλέον, η Aptoide δήλωσε ότι αρχικά θα κυκλοφορήσει μόνο επτά παιχνίδια με το ντεμπούτο της. Ωστόσο, οι αριθμοί θα αυξηθούν γρήγορα σε 30 και πάνω από 100 προγραμματιστές iOS έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για το κατάστημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό