13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Android 13 έφτασε επίσημα – Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις στα Pixel

Ειδήσεις Ελλάδα

Aν και το Android 12 ήρθε στις αρχές Οκτωβρίου πέρυσι, το Android 13 έφτασε νωρίτερα, στις 15 Αυγούστου. Η Google ανακοίνωσε πως οι ενημερώσεις ξεκίνησαν ήδη στα υποστηριζόμενα Pixel. Οι συσκευές Samsung, Asus, HMD Global, iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo, Xiaomi, “και άλλες” θα πάρουν σειρά “αργότερα φέτος”.

Με την ενημέρωση παίρνετε ένα εξελιγμένο θέμα Material You, ενώ υποστηρίζονται, πλέον, εικονίδια εφαρμογών τρίτων από το theming engine. Το ενημερωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων αλλάζει αυτόματα την εμφάνισή του με βάση τη μουσική ή το podcast που ακούτε.

Ακόμα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε συγκεκριμένες γλώσσες σε συγκεκριμένες εφαρμογές και η λειτουργία Ώρα ύπνου γίνεται επίσης πιο προσαρμόσιμη, με μείωση της φωτεινότητας της ταπετσαρίας και σκούρο θέμα.

Με το Android 13 ι εφαρμογές δεν θα έχουν πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας μόνο και μόνο για να μπορείτε να μοιραστείτε ένα στοιχείο και το ιστορικό του προχείρου διαγράφεται αυτόματα “μετά από κάποιο χρονικό διάστημα” εάν αντιγράψετε ευαίσθητα δεδομένα όπως το email, τον αριθμό τηλεφώνου ή τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Επιπλέον, οι εφαρμογές θα πρέπει να σας ζητήσουν να τους επιτρέψετε να στέλνουν ειδοποιήσεις, αντί να έχουν αυτή τη δυνατότητα από προεπιλογή.

Το Spatial Audio υποστηρίζεται πλέον εάν έχετε ακουστικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία παρακολούθησης κεφαλής. Υποστηρίζεται επίσης ο ήχος Bluetooth LE και πάλι με τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα προσφέρουν χαμηλότερη καθυστέρηση, βελτιωμένη ποιότητα και υποστήριξη για μετάδοση ήχου σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Tέλος, υπάρχει υποστήριξη βίντεο HDR σε εφαρμογές κάμερας τρίτων στο Android 13, νέος διακόπτης εξόδου πολυμέσων και οθόνες μπράιγ για το Talkback. “Σύντομα” θα έρθουν κι άλλες βελτιώσεις και δυνατότητες, ενώ ενημερώσεις βλέπουν και τα tablet.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό