23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Το AI εργαλείο που κλωνοποιεί τη φωνή σας καθώς του μιλάτε σε πραγματικό χρόνο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα προϊόντα Generative AI γίνονται τόσο καλά που μπορούν να κλωνοποιήσουν τη φωνή σας με μερικά μόνο δείγματα. Ο OpenAI έχει ήδη παράγει ένα τέτοιο εργαλείο και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κλωνοποίηση φωνής μπορεί να είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που έρχεται από την ανάπτυξη τέτοιου είδους εφαρμογών genAI. Σίγουρα, η δυνατότητα κλωνοποίησης φωνών μπορεί να φανεί χρήσιμη σε διάφορες καταστάσεις αλλά μπορεί και να αποτελέσει αντικείμενο κατάχρησης.

Αυτό μας φέρνει στο TerifAI, ένα voice-based chatbot χαμηλής καθυστέρησης που κλέβει τη φωνή σας και την κλωνοποιεί απευθείας από τον browser, ενώ συνομιλεί μαζί σας για οτιδήποτε μπορεί να έχετε στο μυαλό σας.

Η καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης είναι απολύτως εκπληκτική, αλλά, όπως και με τη λύση κλωνοποίησης φωνής του OpenAI, είναι επίσης ιδιαίτερα τρομακτική. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά συνομιλίας για να κλωνοποιηθεί η φωνή σας. Και αυτό συμβαίνει χωρίς κατάλληλη προειδοποίηση. Αλλά αυτό είναι το νόημα του TerifAI. Έχει σκοπό να είναι εκπαιδευτικό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε στον browser σας δικαιώματα πρόσβασης στο μικρόφωνο, να φορτώσετε το chatbot και να αρχίσετε να μιλάτε. Η ιστοσελίδα καυχιέται ότι το TerifAI είναι το ταχύτερο chatbot στον κόσμο. Το chatbot απαντάει σαν άνθρωπος, ενώ όλα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο. Δεν υπάρχει καθυστέρηση στην επεξεργασία των φωνητικών δεδομένων, απλώς εκφράζετε τη σκέψη σας και το chatbot θα σας απαντήσει και δείτε επίσης την καθυστέρηση στην οθόνη ενώ του μιλάτε.

Το chatbot έχει μια προεγκατεστημένη προεπιλεγμένη φωνή που δεν μπορείτε να αλλάξετε, και μπορεί να καλύψει διάφορα θέματα, αν και δεν έχει τις δυνατότητες του ChatGPT, αν και δεν είναι σαφές ποια μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί το TerifAI.

Το chatbot θα σας κάνει ερωτήσεις σχετικά με τα χόμπι σας και τα πράγματα που σας αρέσουν, εντοπίζει γρήγορα πότε έχετε σταματήσει να μιλάτε και θα απαντάει. Μπορείτε να το διακόψετε και να του απαντήσετε, όπως ακριβώς θα κάνατε σε μια κανονική συζήτηση με ένα άλλο άτομο. Μόλις το chatbot κλωνοποιήσει τη φωνή σας, θα σας απαντά με τη δική σας φωνή και προφορά.

Παρόλα αυτά, ο δημιουργός του TerifAI λέει ότι αυτά τα demo έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν για τους κινδύνους του φωνητικού phishing στην εποχή του genAI. Το TerifAI δεν είναι εμπορικό προϊόν προς το παρόν, οπότε δεν μπορείτε να το καταχραστείτε για να δημιουργήσετε μιμήσεις διάσημων ανθρώπων ή πολιτικών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το TerifAI θα βρείτε στο GitHub, ενώ μπορείτε να τσεκάρετε το εργαλείο από την ιστοσελίδα Terif.ai.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό