22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το AI εργαλείο που βοηθά τους developers με τον κώδικα τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν χρόνο μετά την ενσωμάτωση του IDE (Integrated Development Environment) στην πλατφόρμα GitHub προκειμένου οι προγραμματιστές να έχουν τη δυνατότητα γραφής κώδικα απευθείας μέσα από τον browser, η Microsoft προχωρά στην παρουσίαση του GitHub Copilot.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που τροφοδοτείται από αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης για να βοηθήσει τους developers τόσο στην ταχύτερη γραφή του κώδικα (π.χ. με αυτόματη συμπλήρωση εντολών), όσο και με προτάσεις ή υποδείξεις για να τον βελτιώσουν, αλλά και για να βρουν εναλλακτικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Η ανάπτυξη του GitHub Copilot έγινε σε συνεργασία με την OpenAI, η οποία βασίστηκε στο δικό της Codex για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο και μάλιστα ισχυρίζεται πως είναι σημαντικά πιο ικανό σε σύγκριση με το GPT-3 στην παραγωγή κώδικα.

Το GitHub Copilot είναι διαθέσιμο για την ώρα σε technical preview που, ωστόσο, λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για γλώσσες Python, JavaScript, TypeScript, Go και Ruby. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση από εδώ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό