23.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Το 90% του Μουζακίτη, οι πάσες-κλειδιά του Ροντινέι και ο απόλυτος Κάρμο κόντρα στη Μπράγκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από την Λυών και με πρωταγωνιστή τον Ελ Καμπί επικράτησε της Μπράγκα με σκορ 3-0 στο πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας αγώνα της σεζόν.

Πριν από την αναμέτρηση ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επέλεξε τον Ροντινέι να παίξει στην θέση του δεξί εξτρέμ. Ο Ισπανός εμπιστεύτηκε τον 17χρονο Χρίστο Μουζακίτη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη για τους «ερυθρόλευκους», ενώ στον πάγκο καθόταν και ο συνομήλικος του Μουζακίτη, Χαράλαμπος Κωστούλας.

Η επιλογή του Ισπανού να ξεκινήσει τον νεαρό παίχτη αποδείχτηκε ότι ήταν η σωστή καθώς ολοκλήρωση για πρώτη φορά ολόκληρο το 90λεπτο έχοντας 90% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες (35/39), χωρίς να αστοχήσει σε καμία βαθιά μπαλιά και με το sofascore να του δίνει την μονάδα αξιολόγησης 7.

Μια ακόμα απόφαση του Μεντιλίμπαρ η οποία βγήκε στο γήπεδο ήταν ο Ροντινέι να παίξει πιο επιθετικά, με τον Βραζιλιάνο μέσα σε 80 λεπτά να μετράει μία ασίστ, στο 3ο γκολ του Ολυμπιακού. Τα επιθετικά νούμερα 32χρονου ήταν εξαιρετικά καθώς είχε τρεις πάσες κλειδί, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία και πραγματοποίησε ένα σουτ στην εστία, κάνοντας αισθητή την παρουσία στο τελευταίο αγωνιστικό τρίτο του γηπέδου.

Εξίσου σημαντικό ρόλο, αυτή την φορά στην άμυνα είχε ο πρώην παίχτης της Μπράγκα, Ντέιβιντ Κάρμο, ο οποίος στα 80 λεπτά που ήταν μέσα στο γήπεδο βοήθησε τον Ολυμπιακό να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του με τέσσερις εκκαθαρίσεις και 2 κλεψήματα, νικώντας 7 από τις 9 μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Δικαιολογημένα ήταν ο δεύτερα καλύτερος παίχτης στον αγωνιστικό χώρο με την μονάδα αξιολόγησης στο 8.2.

Ο καλύτερος παίχτης του αγώνα, με αξιολόγηση από το sofascore 8.5, δεν μπορούσε να είναι κανένας άλλος παρά ο συνήθης ύποπτος, Γιουσέφ Αγιούμπ Ελ Καμπί, ο οποίος διέλυσε την άμυνα των Πορτογάλων και με τα δύο τέρματά του στο 45′ και το 59′ βοήθησε καθοριστικά τους «Πειραιώτες» να πάρουν τους πρώτους πόντους στο φετινό Europa League.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό