18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το χωριό απ’ όπου ο Πάρης έκλεψε την ωραία Ελένη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου συναντάται στο νοτιότερο τμήμα της Μεσσηνίας, σε απόσταση 50 χλμ. από την Καλαμάτα, στη Δυτική Μάνη.

Οι εικόνες με το χαρακτηριριστικό μικρό λιμανάκι με τις ψαρότρατες, τα μικρά σοκάκια με τα παραδοσιακά κτίρια και τα εντυπωσιακά νεοκλασικά, στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Η παλαιότερη ονομασία του οικισμού ήταν Σελινίτσα, δηλαδή μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη, καθώς σύμφωνα με την παράδοση στην ακτή του οικισμού αγκυροβόλησε το πλοίο του ο Πάρης και έκλεψε την ωραία Ελένη.

Το χωριό διαθέτει δύο παραλίες, την μικρή ομώνυμη ακτή με την ψιλή αμμουδιά δίπλα στις εκβολές του ποταμού Παμίσου και ακόμη μία με βότσαλο και αρμυρίκια.

Με αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί την Στούπα, εδώ όπου ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε το έργο του «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», καθώς και την γραφική Καρδαμύλη.

Οι φυσιολάτρες μπορούν να περιηγηθούν στον επιβλητικό Ταΰγετο, να ανακαλύψουν τα φαράγγια του Βυρού και του Ριντόμου, καθώς και να επισκεφτούν το δημοφιλές Σπήλαιο του Δυρού με τον εντυπωσιακό λαβύρινθο από θαλάσσιες σπηλιές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό