26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το χρώμα του μαγιό του παιδιού σας, μπορεί να παίξει ρόλο για την ασφάλειά του στο νερό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το χρώμα του μαγιό του παιδιού σας μπορεί να επηρεάσει την ασφάλειά του στην πισίνα ή την παραλία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως λένε, το χρώμα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ορατότητά του στο νερό, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των πνιγμών. Τα φωτεινά και καθαρά χρώματα των παιδικών μαγιό μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ορατότητα του μέσα στο νερό.

«Τα φωτεινά και έντονα χρώματα είναι σαφώς πιο ευδιάκριτα, διευκολύνοντας τους ναυαγοσώστες και τους γονείς να εντοπίσουν γρήγορα το παιδί, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο CNN ο Μπέρναρντ Φίσερ, διευθυντής υγείας και ασφάλειας της Αμερικανικής Ένωσης Ναυαγοσωστών.

«Θα πρέπει να αποφεύγονται μαγιό σε γαλάζιο, γκρι ή πράσινο χρώμα, καθώς μπορεί να εναρμονιστούν με το χρώμα του νερού στην θάλασσα και στην πισίνα, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό ενός παιδιού. Συνιστούμε χρώματα, όπως το κίτρινο νέον, το πορτοκαλί, το ροζ και το έντονο κόκκινο καθώς είναι ιδιαίτερα ορατά τόσο κάτω από το νερό όσο και στην επιφάνεια» πρόσθεσε.

«Τα χρώματα των μαγιό δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν όσον αφορά την ασφάλεια. Αλλά είναι σωτήρια. Αυτό βοηθάει ακόμη, και στον εντοπισμό παιδιών που μπορεί να χαθούν στην παραλία » λέει από την πλευρά του ο Γουάιατ Γουέρνεθ, ναυαγοσώστης στην Φλόριντα και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Ναυαγοσωστών.

Τι έδειξαν οι δοκιμές χρωμάτων

Η Alive Solutions, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια στο νερό, διαπίστωσε σε δύο διαφορετικά πειράματα ότι ορισμένα χρώματα μαγιό είναι ευκολότερο να εντοπιστούν. λίμνη.

Σε δοκιμές, οι ειδικοί της εταιρείας τοποθέτησαν μαγιό διαφόρων χρωμάτων σε πισίνες και λίμνες για να διαπιστώσουν πόσο ορατά μπορεί να είναι. Οι δοκιμές διεξήχθησαν ανεξάρτητα και δεν δημοσιεύθηκαν σε περιοδικό με κριτές.

«Χρησιμοποιήσαμε14 διαφορετικά χρώματα», είπε η Ναταλί Λίβινγκστον, συνιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της Alive Solutions.

«Το νερό δεν είναι κάτι που το βλέπεις από ψηλά. Ακόμη και η παραμικρή αναταραχή της επιφάνειας, η αντανάκλαση ή η κίνηση στο νερό μπορεί να προκαλέσει διαστρεβλώσεις αντικειμένων και ανθρώπων. Η ορατότητα στο νερό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το χρώμα του μαγιό ή των ρούχων» σημείωσε.

«Έμοιαζαν να “εξαφανίζονται” στο νερό»

Η Λίβινγκστον, η οποία είναι ναυαγοσώστρια για περισσότερα από 25 χρόνια, θυμάται ότι ένα απόγευμα παρακολουθούσε τα παιδιά της στην πισίνα μαζί με άλλους γονείς και τότε συνειδητοποίησε ότι κάποια παιδιά που φορούσαν είτε σκουρόχρωμα είτε παστέλ μαγιό έμοιαζαν να «εξαφανίζονται» στο νερό.

Οι συνάδελφοί της και η ίδια αποφάσισαν αργότερα να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές.

Σε μια πισίνα, με ανοιχτόχρωμο πυθμένα, οι δοκιμές της εταιρείας έδειξαν ότι το νέον ροζ και το νέον πορτοκαλί  είναι τα πιο ορατά. Τα πιο σκούρα χρώματα εμφανίζονταν σε σχέση με τον ανοιχτόχρωμο πυθμένα της πισίνας, αλλά συχνά μπορούσαν να εκληφθούν ως σκιές, φύλλα ή βρωμιά. Τα λευκά και γαλάζια μαγιό δεν ήταν τόσο ορατά και εξαφανίζονται εντελώς στην πισίνα.

«Τα ανοιχτά χρώματα ή τα μπλε τείνουν να μοιάζουν με αντανακλάσεις σύννεφων ή να ενσωματώνονται πλήρως στο περιβάλλον», ανέφερε η Λίβινγκστον.

 naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό