24.7 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Το φυσικό ρόφημα που «λιώνει» το λίπος της κοιλιάς! Πώς θα το φτιάξετε!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα περιττά κιλά, τα οποία συσσωρεύονται κυρίως στην κοιλιά για τους άντρες και στους γλουτούς για τις γυναίκες, δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα. Οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές νόσους, αθηροσκλήρωση (φράξιμο των αρτηριών), εγκεφαλικά επεισόδια ενώ η λίστα με τις αρνητικές επιπτώσεις φτάνει μέχρι τη γονιμότητα. Το λίπος αλλάζει την ορμονική ισορροπία που ρυθμίζει τη φυσιολογική παραγωγή ωαρίων και σπερματοζωαρίων.

Η βασική «συνταγή» που βοηθάει στη μείωση του λίπους στην κοιλιά και τους γλουτούς είναι το δίπτυχο άσκηση-διατροφή. Ξεκινώντας από την τελευταία, θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη τροφής ώστε να δημιουργείται ένα έλλειμμα θερμίδων σε σταθερή βάση, δηλαδή να παίρνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίει ο οργανισμός για τις λειτουργίες του και τη συντήρηση των κυττάρων. Όσον αφορά την πρώτη, o ιδανικός συνδυασμός περιλαμβάνει μεγάλα διαστήματα αεροβικής άσκησης (γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι), όπου θα καίτε θερμίδες ενώ ασκείστε, με σύντομης διάρκειας έντονη εκγύμναση με βάρη, όπου καίτε θερμίδες και αφού ολοκληρώσετε την προπόνηση.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο φυσικά συστατικά τα οποία βοηθούν στην καύση λίπους στον οργανισμό σε συνδυασμό με την άσκηση. Το πρώτο είναι η βιταμίνη C. Υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στις πιπεριές, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και εμπλέκεται στον μεταβολισμό του λίπους. Μελέτη του 2023 σε έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης C συντελεί σε 25% λιγότερη καύση λίπους σε αθλητές τριάθλου σε σχέση με υγιείς ανθρώπους.

Το δεύτερο είναι η καρνιτίνη, στη σύνθεση της οποίας συμμετέχει η βιταμίνη C και η οποία είναι απαραίτητη για τη μετατροπή των λιπαρών οξέων σε ενέργεια, κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η σημασία της καρνιτίνης είναι μεγάλη και έχει φανεί ότι έλλειψή της μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειες για απώλεια βάρους.

Το ρόφημα που έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι ένας συνδυασμός χυμού πορτοκαλιού, χυμού λεμονιού και τζίντζερ. Αν το πίνετε, σε συνδυασμό με άσκηση, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην καύση λίπους κατά την άσκηση. Το ρόφημα λέγεται “Citrus Ginger Tea” δηλαδή «Τσάι τζίντζερ με κίτρο»

Υλικά

1 πορτοκάλι1 λεμόνι2,5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ (αποφλοιωμένο)4 κύπελλα νερόφύλλα μέντας

Εκτέλεση

Βράζετε τζίντζερ σε 4 κύπελλα νερό για 10 περίπου λεπτά και σουρώνετε. Σε έναν στίφτη στύβετε το πορτοκάλι και το λεμόνι. Στον χυμό τους ρίχνετε το τζίντζερ και ανακατεύετε. Για καλύτερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μικρή ποσότητα μελιού. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό