27.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Το «φαγητό ταβέρνας» είναι η νέα τάση στις συνταγές του TikTok

Ειδήσεις Ελλάδα

Θα σου θυμίσει το φαγητό που σου έφτιαχνε η μαμά σου!

Ακόμα κι αν δεν έχεις ανοίξει ποτέ το TikTok στη ζωή σου, πιθανότατα έχεις δοκιμάσει και έχεις φτιάξει διάφορες συνταγές που έχουν γίνει viral από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Το TikTok είναι υπεύθυνο για συνταγές, όπως το κοτόπουλο Marry Me, τα ζυμαρικά με φέτα, τα «δημητριακά της φύσης» (μια σύντομη, ανεξέλεγκτη πανδημική εμμονή με την ανανεωμένη φρουτοσαλάτα) και τη σαλάτα Green Goddess.

Το νέο trend ήρθε μαζί με το φθινόπωρο και όλη την cozy ατμόσφαιρα που αυτό συνεπάγεται και αφορά συνταγές που θυμίζουν «φαγητό ταβέρνας».

Τι είναι το #tavern food του TikTok;

Το «φαγητό της ταβέρνας» έχει αντίστοιχη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Πρόκειται χορταστικό, ζεστό φαγητό – σκέψου τον πουρέ, τις πίτες και τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα σχεδόν «μεσαιωνικά» καλύτερά τους.

Παρότι, αρκετοί θεώρησαν πως αυτό το trend ξεκίνησε από τη Βρετανία για να προωθήσει με κάποιον καλύτερο τρόπο το φαγητό της (αφού οι περισσότερες συνταγές με «φαγητό ταβέρνας» στο TikTok αφορούσαν βρετανικές συνταγές), στην πραγματικότητα το trend αφορά συνταγές «χουχουλιάρικων» φαγητών που θυμίζουν το φαγητό που μας έφτιαχνε η μαμά μας.

Το φαγητό που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, σα να είσαι σε μια αγκαλιά.

Αυτό το αίσθημα για παράδειγμα εμένα μου το δημιουργούν τα γιουβαρλάκια ή το μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι.

Οι χρήστες του TikTok ωστόσο, δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με αυτή τη νέα αυτή τάση στις συνταγές μαγειρικής και για την ακρίβεια, να μην καταλαβαίνουν τον λόγο ύπαρξης αυτού του trend, αφού πάντα υπήρχε η δυνατότητα να μαγειρέψει κανείς ένα φαγητό που του θυμίζει τα κυριακάτικα τραπέζια με τους γονείς του – δεν χρειαζόταν κάποια ειδική ονομασία.

«Λατρεύω τις γενιές του Διαδικτύου για κάνουν aesthetic τα πάντα», έγραψε ένας χρήστης του TikTok.

«Λατρεύω αυτή την τάση του «φαγητού της ταβέρνας», κάνει τη βρετανική κουζίνα να φαίνεται λιγότερο χάλια και περισσότερο «γεμίστε τον εαυτό σας με φθινοπωρινά φαγητά, πιείτε μια μπίρα και χορέψτε», αναφέρει μια άλλη χρήστης στην ανάρτησή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό