20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το τμήμα Mulliner της Bentley teasάρει το 2ο μοντέλο της, το Batur

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, και από πέρσι το Δεκέμβριο γνωρίζουμε ότι το τμήμα εξατομίκευσης της βρετανικής εταιρίας ετοιμάζει και ένα δεύτερο μοντέλο.

Σήμερα, η Bentley Mulliner έδωσε τις πρώτες δύο teaser φωτογραφίες του Batur, το οποίο θα βασίζεται στο Continental GT Speed και θα φορά τον W12 twin-turbo 6,0-λίτρων κινητήρα.
Ο κινητήρας θα αποδίδει 659 άλογα με 900 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 320 χλμ/ώρα.
Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 21 Αυγούστου, στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey στο Pebble Beach, με το Batur να αποκαλύπτει την ολοκαίνουργια σχεδιαστική γλώσσα της Bentley. Αυτή θα παρουσιάζει θέματα και φόρμες που θα καθορίσουν τη μελλοντική σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας.

Όπως το Bacalar, έτσι και το Batur πήρε το όνομά του από ένα όμορφο φυσικό σώμα νερού. Η λίμνη Batur είναι μια λίμνη με κρατήρα βάθους 88 μέτρων, εμβαδό 16 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στο Kintamani, στο Μπαλί της Ινδονησίας.
Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2023 και θα περιοριστεί σε 25 μονάδες, με το κάθε αυτοκίνητο να κοστίζει μεταξύ 1,75 και 2,4 εκατ. ευρώ και σχεδιαστικά θα μοιάζει αρκετά με το Bacalar.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό