26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγώνων, από την πρεμιέρα μέχρι τον τελικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το UEFA EURO 2024 είναι προ των πυλών και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη μεγάλη ποδοσφαιρική «γιορτή» που λάβει χώρα στα γήπεδα της Γερμανίας. Πότε και πού θα διεξαχθούν οι αγώνες;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Το EURO 2024 ξεκινά την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Μόναχο και ολοκληρώνεται με τον τελικό στο Βερολίνο την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1, με εξαίρεση έξι παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, τα οποία θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3 λόγω παράλληλης διεξαγωγής των αγώνων.

Δείτε τις ημερομηνίες, τους τόπους διεξαγωγής και το τηλεοπτικό πρόγραμμα για το EURO 2024

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της UEFA να καταστήσει το EURO 2024 ένα γεγονός αναφοράς για τη βιωσιμότητα στον αθλητισμό, οι χώροι διεξαγωγής και οι αγώνες έχουν οργανωθεί σε περιφερειακές ομάδες. Αυτό μειώνει τον αριθμό των πτήσεων των ομάδων κατά 75% σε σύγκριση με το EURO 2016, καθώς και εξασφαλίζει ευκολότερη, βιώσιμη μεταφορά μεταξύ των αγώνων για τους οπαδούς.

Το UEFA EURO 2024 θα διεξαχθεί σε δέκα εντυπωσιακά γήπεδα στη Γερμανία, από το Olympiastadion του Βερολίνου μέχρι το Volksparkstadion του Αμβούργου. Η Γερμανία θα φιλοξενήσει το EURO 2024, καθώς επελέγη να διοργανώσει τη 17η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας στη Νιόν στις 27 Σεπτεμβρίου 2018. Η Τουρκία ήταν η μόνη άλλη χώρα που υπέβαλε πρόταση για τη διοργάνωση του EURO 2024. Η Δυτική Γερμανία φιλοξένησε τη διοργάνωση του 1988, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA μετά την επανένωση. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2006 διεξήχθη επίσης στην ίδια χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό