24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Το τελευταίο με συμβατικό κινητήρα (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο CUPRA Terramar έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη, αποτελώντας το τελευταίο μοντέλο της ισπανικής μάρκας με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με μήκος 4,5 μέτρα, το Terramar εισέρχεται στην ανταγωνιστική κατηγορία των C-SUV, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους όπως τα Audi Q3, BMW X1 και Volkswagen Tiguan.

Το όνομα “Terramar” αντλεί την έμπνευσή του από τις λέξεις “terra” (γη) και “mar” (θάλασσα), υπογραμμίζοντας τη φιλοσοφία της CUPRA για ένα όχημα που συνδυάζει την οδήγηση στην πόλη και τη φύση.

Το Terramar είναι βασισμένο στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen και θα διατίθεται με πέντε διαφορετικούς κινητήρες, όλοι με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων.

Η γκάμα κινητήρων ξεκινά από έναν τετρακύλινδρο 1.5 eTSI με 150 ίππους και φτάνει μέχρι τους 272 ίππους για την ισχυρότερη μη υβριδική έκδοση με τετρακίνηση.

Η κορυφαία plug-in hybrid (PHEV) έκδοση αποδίδει επίσης 272 ίππους και διαθέτει μια μπαταρία 19,7 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία έως 112 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία αυτή μπορεί να φορτιστεί σε DC φορτιστή με ισχύ έως 50 kW και σε AC φορτιστή με ισχύ έως 11 kW.

Η CUPRA έχει βελτιώσει την οδηγική εμπειρία του Terramar, σε σχέση με άλλα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MQB Evo, όπως το νέο Skoda Kodiaq.

Για παράδειγμα, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά, ενώ η εμπρόσθια ανάρτηση έχει τροποποιηθεί για αυξημένο αρνητικό κάμπερ.

Οι κορυφαίες εκδόσεις VZ του μοντέλου διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα οδήγησης Cupra και δυνατότητα απενεργοποίησης του ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας.

Στο εσωτερικό, το Terramar διαθέτει οδηγοκεντρικό σχεδιασμό, με συνδυασμό διαφόρων υλικών και φινιρισμάτων.

Περιλαμβάνονται ως στάνταρ μια ψηφιακή οθόνη 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μια οθόνη αφής 12,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο λειτουργεί με ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Η CUPRA, έχοντας ανανεώσει τη γκάμα της με την κυκλοφορία του ηλεκτρικού Tavascan και σημαντικές αναβαθμίσεις στα Leon και Formentor, σχεδιάζει να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030.

Ως εκ τούτου, το Terramar αναμένεται να είναι το τελευταίο μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το SUV σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της CUPRA στη Βαρκελώνη, με την παραγωγή να πραγματοποιείται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο της Audi στην πόλη Györ.

Οι παραδόσεις του Terramar θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό