22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το σύνδρομο του… θύματος και η σέχτα του Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίμενα ότι ο έκπτωτος των Σπετσών, και οι οπαδοί του κάποια στιγμή θα καταλάβαιναν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν αρέσει στην κοινωνία, και γιατί τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ του έκαναν πρόταση μομφής. Από ότι βλέπω όμως αντί να διαχειριστούν την ήττα τους, και εξακολουθούν να λειτουργούν ως σέχτα, ενός Μεσσία με τον οποίο η σχέση τους δεν βασίζεται στη λογική αλλά με βάση το…σύνδρομο του θύματος.

Το αδίκησαν, το …έφαγαν , δεν το άφησαν το παιδί. Πάνω σε αυτό βασίζονται λειτουργούν και σκέφτονται πιστεύοντας ότι ο Κασσελάκης , είναι το θύμα μιας συνομωσίας κάποιων αόρατων και κάποιων ορατών κουκουλοφόρων που του έκλεψαν το θρόνο του! Για την ταμπακιέρα όμως κουβέντα. Ότι ένα χρόνο τώρα ότι μίκρυνε και κόντυνε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι τα μόνα που θυμούνται από αυτόν ήταν ότι στο δωμάτιό του ως παιδί είχε ταμπέλα πρόεδρος, ότι στη βάπτισή του έγινε θαύμα και ήταν ο εκλεκτός του Θεού, τα ταξίδια του στις ΗΠΑ το πόθεν έσχες του με τις γκρίζες ζώνες, τα αστακοκάραβα, η σηπτική δεξαμενή, τα ταξίδια στις ΗΠΑ και στη Μύκονο και το τετραήμερο γαμήλιο γλέντι του και η λίστα δώρων του. Αυτές ήταν οι μεγάλες στιγμές του κ. Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά. Όσο για τα πολιτικά του πεπραγμένα, ήταν το 14,8% των ευρωεκλογών, τα μαύρα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα, και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματός του. Και όλα αυτά η…σέχτα του έκπτωτου Προέδρου που περιμένουμε να περάσει από τον επιτάφιο της Κεντρικής Επιστροφής , στην Ανάσταση της ανακοίνωσης εκ νέου υποψηφιότητας , μέχρι την …ανάληψή του ως παράκλητος στη συνέχεια.

Και όσο δεν τα αναγνωρίζουν τα παραπάνω στοιχεία ενός ανθρώπου με τεράστιο υπερεγώ, που χρήζει αντιμετώπισης, συνεχίζουν να του τροφοδοτούν το μεγαλείο που νιώθει για τον εαυτό του συνεχίζοντας τον τοξικό τους λόγο εναντίον των συντρόφων τους. Μέχρι και συνταγματολόγοι επιστρατεύτηκαν για να ερμηνεύσουν το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξουν τις θεωρίες επιστροφής του κ. Κασσελάκη.

Η αλήθεια, γιατί αυτή μετράει, στο τέλος της ημέρας είναι ότι ο μέχρι την Κυριακή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχε και για αυτό έγινε έκπτωτος. Και όχι από την Κεντρική Επιτροπή των εκλεγμένων από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο κ. Κασσελάκης, αλλά από τον ελληνικό λαό. Ο «βασιλιάς» από την Αμερική απεδείχθη απλά γυμνός. Και πλέον ονειρεύεται ένα βασίλειο το οποίο απλά σφετερίστηκε εξαιτίας της συγκυρίας, αλλά και με τις ευλογίες όσων βρίζει σήμερα. Όπως τον Αλέξη Τσίπρα και όσους τον …φύτεψαν όπως αρεσκόταν να λέει για να χαϊδεύει και να φανατίζει τα μέλη της Σέχτας του. Αλλά καμία σέχτα στην ιστορία δεν είχε καλό τέλος. Όσο για τα σύνδρομα του θύματος, απότοκο μιας κουλτούρας της Αριστεράς, καλό είναι να το ξαναδούν από την αρχή. Και οι εναπομείναντες Κασσελίστας και οι υπόλοιποι. Διότι έτσι δεν θα πάνε…μακριά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό