24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Το σχέδιο για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό έως 10.000

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποια νησιά είναι ήδη co free

Τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Το μέτρο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Με δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος ξεκινά επίσημα από 14 Μαΐου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προσβλέπει στην δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών Co free, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός δόσεων εμβολίων , που θα λάβει η χώρα μας  τον Mάιο και τον Ιούνιο , από την Johnson & Johnson και την Pfizer. Ειδικά από την Phizer οι επιπλέον δόσεις προσδιορίζονται στις 1.200.000.

Δεκαοκτώ νησιά έγιναν Co-free προορισμοί ήδη από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί η 1η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα.

Τα νησιά που είχε πραγματοποιηθεί και η 2η δόση έως τις 6 Μαρτίου ήταν: Καστελλόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Κάστος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό