16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σχέδιο Ανάκαμψης θα μεταμορφώσει την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι  «ένα σχέδιο που ανήκει στον ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία. Θα ετοιμάσει την Ελλάδα για το μέλλον», υποστήριξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά.

«Ψηφιοποιούμε τις οικονομίες μας. Η πράσινη συμφωνία γίνεται πραγματικότητα και ετοιμάζουμε τις κοινωνίες μας να γίνουν πιο ανθεκτικές. Το πρόγραμμα μας ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ», τόνισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

«Σήμερα με τιμή ανακοινώνω πως η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδος, ένα σχέδιο που ανήκει στον ελληνικό λαό και θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία. Θα ετοιμάσει την Ελλάδα για το μέλλον», πρόσθεσε αναφέροντας ότι το 65% των πόρων που θα κατευθυνθούν στην Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πράσινη μετάβαση και ψηφιοποίηση. 

«Θα δημιουργηθούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας. Είμαι πεπεισμένη πως οι δράσεις του σχεδίου θα καταστήσουν την Ελλάδα ισχυρότερη» συμπλήρωσε και τόνισε πως «Το Νext Generation EU θα μεταμορφώσει Ελλάδα και Ευρώπη. Οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν τον Ιούλιο. Δεν είναι όμως εδώ το τέλος, έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας», προειδοποίησε. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον πρωθυπιυργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στάθηκε στη δυσκολία των καιρών αλλά και τα θετικά σημάδια.

Ενθουσιασμένη, δίνω το πράσινο φως της @EU_Commission στο Σχέδιο Ανάκαμψης της 🇬🇷 ύψους €30,5 δις.

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και θα οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.

Θα αναμορφώσει την Ελλάδα για δεκαετίες. Ας το αξιοποιήσουμε για τις επόμενες γενιές.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) June 17, 2021

«Πρόκειται για κρίσιμους καιρούς, μετά από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Έχουμε θετικά σημεία, όπως ο εμβολιασμός, η ανάκαμψη και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία», είπε. Μάλιστα απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Σήμερα Ελλάδα και ΕΕ βαδίζουν χέρι χέρι, σήμερα γράφουμε μαζί ιστορία, γιατί η δική σας επιτυχία είναι επιτυχία της Ευρώπης. Με τιμή και χαρά λοιπόν παραδίδω το Next Generation EU», είπε ολοκληρώνοντας.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό