20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το συγκινητικό αντίο της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκίνηση σε όσους βρίσκονταν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και στους τηλεθεατές που ήταν συντονισμένοι λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην ΕΡΤ1 προκάλεσε η κίνηση από τα μέλη της Χορωδίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη συγκεντρώθηκαν στο στούντιο ηχογραφήσεων της Αγίας Παρασκευής και τραγούδησαν όλοι μαζί το «Περιγιάλι το κρυφό», το ανεπανάληπτο τραγούδι σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. 

Με αυτόν τον τρόπο είπαν το δικό τους «ευχαριστώ», αλλά και ολόκληρης της ΕΡΤ, για τη σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει ο Μίκης Θεοδωράκης στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη συγκινητική στιγμή της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Χορωδία με το μαέστρο της, Μιχάλη Παπαπέτρου. Μια άγνωστη αλλά εξίσου συγκινητική λεπτομέρεια είναι ότι ο Μίκης Θεοδωράκης στο ίδιο ακριβώς στούντιο είχε διευθύνει πολλές φορές τη συγκεκριμένη χορωδία, καθώς υπήρξε και επί σειρά ετών και διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό