24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσφέρει αμοιβή 10 εκατ. δολαρίων για τη διαβόητη ομάδα χάκερ ransomware

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημοσίευσε μάλιστα τα διαδικτυακά ψευδώνυμα των χάκερ που έχουν υποσχεθεί υποστήριξη στη ρωσική κυβέρνηση με το ένα να είναι… Tramp.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προσφέρει την αστρονομική αμοιβή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη και τον εντοπισμό των πέντε ατόμων της διαβόητης ομάδας χάκερ ransomware Conti.

Δημοσίευσε μάλιστα τα διαδικτυακά ψευδώνυμα των χάκερ που έχουν υποσχεθεί υποστήριξη στη ρωσική κυβέρνηση ενώ τους κατηγορεί για κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο κατά των ΗΠΑ, παράβαση του νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών.

Τα διαδικτυακά ψευδώνυμα περιλάμβαναν τα ονόματα Target, Reshaev, Professor, Tramp και Dandis.

Η ομάδα ransomware Conti, γνωστή και ως Wizard Spider, είναι μια ομάδα ransomware-as-a-service που συνδέεται με τη ρωσική κυβέρνηση και έχει στοχεύσει υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους.

«Μετά την εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη γειτονική Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι χειριστές ransomware της Conti υποσχέθηκαν υποστήριξη στη ρωσική κυβέρνηση και απείλησαν οργανισμούς και υποδομές ζωτικής σημασίας χωρών, που θεωρούν ότι πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις ή «πόλεμο» κατά της ρωσικής κυβέρνησης», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Conti εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2019 και έχει «χτυπήσει» περισσότερες από 1.000 φορές επιχειρήσεις και ψηφιακές υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, μαζί με ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και κέντρα αποστολής.

«Αυτά τα δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης και πρώτης ανταπόκρισης είναι μεταξύ των 400 οργανισμών παγκοσμίως που έχουν πέσει θύματα της Conti, πάνω από 290 από τις οποίες βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι χειριστές Conti κλέβουν συνήθως τα αρχεία των θυμάτων και κρυπτογραφούν τους διακομιστές και τους σταθμούς εργασίας τους, ώστε να τους εξαναγκάσουν σε πληρωμή λύτρων. Η επιστολή για τα λύτρα καθοδηγεί τα θύματα να επικοινωνήσουν μέσω μιας διαδικτυακής πύλης για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή».

Στα λύτρα τους ζητάνε έως και 25 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό