25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το σπάσιμο των μηχανισμών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πολιτική δεν χρειάζεται Ηγεμόνες και Ηγεμονίες. Θέλει πολλά άλλα, όπως όραμα, σαφείς θέσεις, πρόγραμμα και ιδεολογία. Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έδειξε ότι η ανάκαμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο ζήτημα Ηγεμονίας και Ηγεμόνων. Είναι ζήτημα πρωτίστως πολιτικό και όχι προσωπικό.

Παράλληλα χρειάζεται κυρίως αλήθειες και ειλικρίνεια. Να πείσει την κοινωνία ότι οι θέσεις που προτάσσει με το δικό του αξιακό και ιδεολογικό φορτίο μπορούν να γίνουν πράξη και κυρίως να γίνει κτήμα σημαντικού τμήματος της κοινωνίας.

Ξεκινάει ο Μακιαβέλι στον Ηγεμόνα: «Τις περισσότερες φορές, εκείνοι που επιθυμούν να αποκτήσουν την εύνοια ενός ηγεμόνα συνηθίζουν να παρουσιάζονται μπροστά του με ό,τι πολυτιμότερο έχουν ή με ό,τι βλέπουν ότι ευχαριστεί αυτόν».

Και το μεγάλο πρόβλημα στα κόμματα εξουσίας είναι και αυτό. Συνέβαινε κατά κόρον επί της προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με τα γνωστά αποτελέσματα ειδικά την τετραετία 2019-2023.

Άρα, η επόμενη μέρα ανεξάρτητα ποιος ή ποια θα εκλεγεί, χρειάζεται πρώτα να ειπωθούν αλήθειες και μετά σκληρή δουλειά για να δημιουργηθούν συνθήκες ιδεολογικής ηγεμονίας. Αυτό όμως χρειάζεται να σπάσουν πρωτίστως οι μηχανισμοί.

Τα κόμματα πρέπει να είναι των μελών και όχι των στελεχών και επιβάλλεται να εξουδετερωθούν οι κομματικές γραφειοκρατίες, να περιθωριοποιηθούν τα ιερατεία και να σπάσουν τα άβατα.

Και μετά άμεσα να γίνει προγραμματική δουλειά μυρμηγκιού για να δημιουργηθούν συνθήκες ιδεολογικής ηγεμονίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό