23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σκάφος των Jetsons έτοιμο να κυκλοφορήσει στις πόλεις (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εικονιζόμενο Jetson One είναι ένα ακόμη νέας γενιάς ιπτάμενο σκάφος πόλης.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της πετυχημένης δοκιμής ενός μονοθέσιου ιπτάμενου οχήματος βγαλμένο κυριολεκτικά από σελίδες κόμικ και πιο συγκεκριμένα από τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων The Jetsons.

Η σειρά παρουσίαζε την ζωή μιας οικογένειας που ζούσε στο κοντινό μέλλον. Η οικογένεια μετακινούνταν με ένα χαρακτηριστικό ιπτάμενο όχημα το οποίο μια νεοφυής εταιρεία στη Σουηδία θεώρησε ως ιδανικό για γρήγορες μετακινήσεις μέσα στις πόλεις και αποφάσισε να το κατασκευάσει. Οι ιδρυτές της εταιρείας αποφάσισαν μάλιστα να την ονομάσουν Jetson και το σκάφος που θα Jetson One.

Πρόκειται για ένα σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων e-VTOL, μπορεί να δηλαδή να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μετακινήσεις εντός των αστικών περιοχών. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο σκάφος εύκολο στον χειρισμό με το οποίο όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας θέλουν να μετατρέψουν όλους τους κατοίκους των πόλεων σε πιλότους.

Το σκάφος είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί κάποιος να το συναρμολογήσει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού του. Είναι πολύ ελαφρύ αποτελούμενο από ένα σκελετό αλουμινίου και ανθρακονημάτων. Το σκάφος διαθέτει μια μηχανή 118 ίππων με την οποία μπορεί ο κάτοχος του μπορεί να κινείται με ταχύτητες κοντά στα 100/χλμ/ώρα.

Το κόστος του σκάφους είναι 92 χιλιάδες δολάρια και η εταιρεία έχει δεχθεί τις πρώτες παραγγελίες για αυτό. Το πρώτο μοντέλο έχει αυτονομία περίπου 20 χλμ. κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοχοι του θα μπορούν να το χρησιμοποιούν σε κοντινές αποστάσεις εντός των πόλεων.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό