24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το σημείο για να δεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν ο παράδεισος ήταν νησί…

Χωρίς αμφιβολία το ελληνικό νησί που έχει αποκτήσει φήμη για τα ηλιοβασιλέματα -και δικαίως- είναι η Σαντορίνη, το νησί των Κυκλάδων που αποτελεί εδώ και χρόνια τον αγαπημένο προορισμό των ερωτευμένων από όλο τον κόσμο.

Και ποιος δεν έχει ακούσει για την Καλντέρα και τον ήλιο που χάνεται μέσα στη θάλασσα. Εκεί, λοιπόν, στο νησί της Σαντορίνης υπάρχει ένα σημείο από το οποίο θα θαυμάσεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. Ο λόγος για το Καστέλι. Πρόκειται για έναν οικισμό στο Εμπορειό, το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Καστέλι: Το σημείο για να δεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου

Το Καστέλι είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο για όποιον βρεθεί στη Σαντορίνη για διακοπές. Στην πραγματικότητα, όπως συμβαίνει και με άλλα «καστέλια» στη Σαντορίνη, δεν είναι ακριβώς ένα κάστρο. Μπορούμε να πούμε καλύτερα ότι είναι ένας μεσαιωνικός οικισμός του οποίου η αρχιτεκτονική και ανάπτυξη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία την περίοδο εκείνη.

Συγκεκριμένα το Καστέλι του Εμπορείου θεωρείται ότι ιστορικά υπήρξε το πιο σημαντικό. Και είναι λογικό μιας και εκεί βρισκόταν το εμπορικό κέντρο του νησιού. Όπως όλα τα καστέλια της Σαντορίνης, ο Νημποριός είναι κατάλοιπο της ενετικής περιόδου. Άρχισε να δημιουργείται τον 15ο αιώνα, γύρω στο 1450. Από εκεί, λοιπόν, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις και ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. Η θέα είναι μοναδική και κόβει την ανάσα.

Διακοπές στη Σαντορίνη: Αν ο παράδεισος ήταν νησί…

Η Σαντορίνη δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Είναι η αρχιτεκτονική, ο συνδυασμός λευκού και γαλάζιου αλλά και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα που όπως είπαμε σε μαγεύει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Αν βρεθείς στη Σαντορίνη, πρέπει να γνωρίσεις τη φημισμένη Κόκκινη Παραλία που πραγματικά αποτελεί ένα ξεχωριστό αξιοθέατο στο νησί. Γνώριζες επίσης για την άγνωστη πρωτεύουσα της Σαντορίνης που σήμερα δεν υπάρχει; Αυτά και άλλα αξιοθέατα και ιστορίες θα μάθεις κάνοντας τις διακοπές σου στο νησί. Και αν έχεις τη δυνατότητα, μπορεί να μείνεις και στο λουξ ξενοδοχείο στο οποίο βγαίνεις στο μπαλκόνι κολυμπώντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό