Home Αθλητικά «Το σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να πάρει την Euroleague to 1997»

«Το σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να πάρει την Euroleague to 1997»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, καθώς στον τελικό που έγινε στη Ρώμη επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 73-58 και κατέκτησε την κορυφή της γηραιάς ηπείρου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η επιτυχία αυτή αποτέλεσε μια ακόμη απόδειξη ότι το ελληνικό μπάσκετ ήταν το κορυφαίο στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, ωστόσο ο τότε προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, που είχε αποκλείσει η ελληνική ομάδα στον ημιτελικό του Final 4, Ζμάγκο Σάγκατιν, είπε μέσω συνέντευξής του ότι το τρόπαιο πήγε στον Πειραιά επειδή το ήθελε «το σερβικό λόμπι».

«Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενώ γενικός γραμματέας της FIBA ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Το σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τη Euroleague», τόνισε -μεταξύ άλλων- μέσω της ιστοσελίδας siol.net η εμβληματική μορφή για την Ολίμπια.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είχαν γίνει πολλά πράγματα τότε. Και αυτός ήταν  και ένας λόγος για να διασπαστεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γι’ αυτό και γεννήθηκε αργότερα η ULEB. Η κατάσταση μετά βελτιώθηκε. Για να επιστρέψω σε αυτό που έλεγα, ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Και η τρίτη θέση που κατακτήσαμε ήταν μεγάλο επίτευγμα για μας και φυσικά δεν άξιζε να έχουμε πικρή γεύση…».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version