12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Το σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να πάρει την Euroleague to 1997»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, καθώς στον τελικό που έγινε στη Ρώμη επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα με 73-58 και κατέκτησε την κορυφή της γηραιάς ηπείρου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η επιτυχία αυτή αποτέλεσε μια ακόμη απόδειξη ότι το ελληνικό μπάσκετ ήταν το κορυφαίο στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, ωστόσο ο τότε προπονητής της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, που είχε αποκλείσει η ελληνική ομάδα στον ημιτελικό του Final 4, Ζμάγκο Σάγκατιν, είπε μέσω συνέντευξής του ότι το τρόπαιο πήγε στον Πειραιά επειδή το ήθελε «το σερβικό λόμπι».

«Προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενώ γενικός γραμματέας της FIBA ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Το σερβικό λόμπι ήθελε τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τη Euroleague», τόνισε -μεταξύ άλλων- μέσω της ιστοσελίδας siol.net η εμβληματική μορφή για την Ολίμπια.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είχαν γίνει πολλά πράγματα τότε. Και αυτός ήταν  και ένας λόγος για να διασπαστεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γι’ αυτό και γεννήθηκε αργότερα η ULEB. Η κατάσταση μετά βελτιώθηκε. Για να επιστρέψω σε αυτό που έλεγα, ήταν μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Και η τρίτη θέση που κατακτήσαμε ήταν μεγάλο επίτευγμα για μας και φυσικά δεν άξιζε να έχουμε πικρή γεύση…».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό