22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ρώσικο Sherp ATV δεν τρομάζει από την κακοκαιρία “Ελπίδα”

Ειδήσεις Ελλάδα

Οχήματα που μπορούν να κινηθούν σε πολλών ειδών εδάφη υπάρχουν πολλά και ένα από τα καλύτερα, μιας και δεν σταματά ούτε στις ρώσικες στέπες που με τις βροχές μετατρέπονται σε λίμνες, ούτε σε κανονικές λίμνες, καθώς είναι αμφίβιο, ενώ το χιόνι της κακοκαιρίας “Ελπίσα” δεν του λέει κυριολεκτικά τίποτα, είναι το ρώσικο Sherp ATV.
Το Sherp ΑTV -το Sherp ίσως να προέρχεται από τους σέρπας, τους οδηγούς των Ιμαλαϊων- στην ουσία είναι φτιαγμένο γύρω από τέσσερις τεράστιους τροχούς χαμηλής πίεσης. Το πλαίσιο είναι σωληνωτό και το χοντρό ατσάλινο έλασμα που το καλύπτει δημιουργεί ουσιαστικά μια μπανιέρα, η οποία εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλεύσης με ταχύτητες έως και 6 χλμ./ ώρα. Εδώ οι έντονες ραβδώσεις των τροχών λειτουργούν σαν φτερωτές που το σπρώχνουν προς τα εμπρός, ενώ ο κινητήρας είναι ένας πρακτικά αθάνατος ιαπωνικός diesel της Kubota, που αποδίδει 44 άλογα από 1.500 κυβικά και κινεί άξονες ιδιοκατασκευές, άμεσα συνδεδεμένους με τους τροχούς. Διαφορικά και γενικά πιο περίπλοκα συστήματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο γρανάζια και αλυσίδες.

Επίσης δεν υπάρχει και κλασικό σύστημα διεύθυνσης, καθώς το Sherp στρίβει σαν ερπυστριοφόρο με τη βοήθεια δύο μοχλών, που είτε φρενάρουν είτε επιταχύνουν τους τροχούς ανά πλευρά. Το πρόσθετο πλεονέκτημα εδώ είναι η πρακτικά μηδενική ακτίνα στροφής, ενώ το όχημα μπορεί ουσιαστικά να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.

Η βασική έκδοση δεν έχει καμία πολυτέλεια, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης ή καθαριστήρες, ενώ το παρμπρίζ είναι αναδιπλούμενο ώστε να εξασφαλίζεται και ο εξαερισμός. Αν ο οδηγός θέλει να πιάσει την τελική του, η οποία φτάνει τα 45 χλμ./ ώρα, τότε το κατεβάζει.

Η τιμή του Sherp ATV ξεκινά από τις 70.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος θέλει π.χ. θέρμανσης θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα ξεχωριστό σύστημα μιας και ο κινητήρας της Kubota είναι μόνο για να κινεί τους τροχούς. Κάτι που ομολογουμένως δεν δείχνει και εύκολο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό