15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Το ρεκόρ του Τάσου Μπακασέτα με τη φανέλα της Εθνικής – Όλα τα γκολ του αρχηγού []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα σπάνιο ρεκόρ… τρέχει και ευελπιστούμε να μην «σπάσει» ούτε στο ματς απέναντι στην Αγγλία, ο Τάσος Μπακασέτας. Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» έχει φτάσει τα 16 τέρματα με τη φανέλα της Εθνικής και σε αυτά τα παιχνίδια (16) που έχει σκοράρει, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ηττηθεί μόλις μία φορά, κι αυτή σε φιλικό αγώνα, απέναντι στην Ουγγαρία.

Η αρχή με Μολδαβία

Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε λογαριασμό με την Εθνική πριν από τέσσερα χρόνια απέναντι στη Μολδαβία, στη νίκη με 2-0, σε ένα αγώνα όπου είχε πετύχει ένα τέρμα ενώ είχε και μία ασίστ στις 11/10/20. Έναν μήνα μετά ξανά με αντίπαλο τη Μολδαβία, για το Nations League εκ νέου, πέτυχε ένα γκολ και είχε μία ασίστ στην εκτός έδρας νίκη με 2-0.

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2021, σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, ο Τάσος Μπακασέτας σκοράρει στο 1-1 με την Ισπανία και στις νίκες απέναντι σε Σουηδία (2-1 εντός) και Γεωργία (2-0, εκτός).

Το σερί για 31χρονο συνεχίστηκε και το 2022, όπου σημειώνει γκολ σε τρεις αγώνες και η Ελλάδα πανηγυρίζει ισάριθμες νίκες για το Nations League. Γκολ στην εκτός έδρας επιτυχία με τη Β. Ιρλανδία με 1-0, γκολ και στο Κόσοβο (0-1) ενώ απέναντι στην Κύπρο (3-0) είχε γκολ και ασίστ. Την ίδια χρονιά (2022), ο Μπακασέτας σκοράρει και στα δυο φιλικά με αντίπαλο τη Μάλτα (2-2) και την Ουγγαρία (2-1).

Το τελευταίο είναι και το μοναδικό παιχνίδι όπου ο αρχηγός της Ελλάδας έχει σκοράρει με τα γαλανόλευκα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Ιρλανδία επί δύο

Την τελευταία διετία η Ελλάδα έχει 5 νίκες και 1 ισοπαλία στα έξι ματς που έχει βρει δίχτυα ο άσος του Παναθηναϊκού. Μάλιστα έχει πετύχει γκολ κόντρα στην Ιρλανδία σε δυο παιχνίδια που έχουν γίνει στη χώρα μας. Πέρσι το καλοκαίρι για τα προκριματικά του Euro στη νίκη με 2-1 (είχε και ασίστ σε αυτό το ματς) και την Κυριακή (13/10) ξανά με αντίπαλο τον Κέλεχερ ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη (2-0) για το Nations League.

Από εκεί και πέρα, είχε ένα γκολ με το Γιβραλτάρ (3-0 εκτός έδρας) και τη Γαλλία (2-2 εντός έδρας) για τα προκριματικά του Euro πέρσι. Φέτος (2024), εκτός του πρόσφατου γκολ απέναντι στην Ιρλανδία, σημείωσε ένα τέρμα στο εντυπωσιακό 5-0 με αντίπαλο το Καζακστάν (πλέι οφ για τα προκριματικά του Euro) και τη Μάλτα (0-2 σε φιλικό αγώνα).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό