29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Το πρώτο tweet της Κατερίνας Σακελαροπούλου: «Αίσθημα ευθύνης επικράτησε στην Βουλή»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο tweet της Κατερίνας Σακελαροπούλου: Την ικανοποίηση της για το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου στο κοινοβούλιο όπου μίλησαν οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασε στην πρώτη της ανάρτηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το πρώτο tweet της Κατερίνας Σακελαροπούλου: Την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συζήτησης στην Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, εγκαινιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την χρήση του λογαριασμού της, στο twitter.

Έτσι λοιπόν στην πρώτη της ανάρτηση στο twitter , η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Χαίρομαι για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που επικράτησε σήμερα στη Βουλή. Ακόμα και υπό εξαιρετικές συνθήκες, η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία λειτουργεί απρόσκοπτα, διαθέτει γερές βάσεις, τρέφεται από τον διάλογο, την επιχειρηματολογία και την αντίθετη άποψη».

(Από την συζήτηση στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνει όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο ύψος των ενισχύσεων που έδωσε η Γερμανία λόγω πανδημίας) 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τόσο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπως και από τον Αλέξη Τσίπρα, στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκε η επικύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίστηκε η ανάγκη λειτουργίας του κοινοβουλίου και ή υπάρξη δημοκρατικού διαλόγους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητοστάκης «όλοι πιστεύουμε στον κοινοβουλευτισμό» επισημαίνοντας πως «θα επιμείνω σε αυτή την δημοκρατική λειτουργία απορρίπτοντας κάθε δημοκρατικό περιορισμό, όπως συνέβη πρόσφατα σε χώρα μέλος της Ε.Ε, την Ουγγαρία». Αντίστοιχα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε από την πλευρά του πως «η κοινοβουλευτική διαδικασία παρά την κατάσταση την οποία βιώνουμε δεν πρέπει να ανασταλεί», προσθέτοντας πως «οφείλουμε να προστατεύσουμε και την δημοκρατική λειτουργία». Με βάση αυτά πρόσθεσε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό που γίνονται έστω και με αυτές τις συνθήκες αυτή η συνεδρίαση».

(Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλεσαν θετικό το ότι συνεχίζεται ο κοινοβουλευτικός διάλογος) 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομιλίες συνολικά των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκαν σε χαμηλούς τόνους. Παράλληλα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά το ότι έμειναν για αρκετή ώρα μετά την ομιλία τους στην αίθουσα δεν προχώρησαν σε δευτερολογίες παρότι είχαν το σχετικό δικαίωμα από τον κανονισμό της Βουλής. Επίσης να σημειωθεί ότι λόγω των μέτρων προστασίας στο κοινοβούλιο στην αίθουσα βρέθηκαν μόλις 20 βουλευτές συμπεριλαμβανομένων των μελών του προεδρείου της Βουλής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό