15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πρώτο SoC της εταιρείας για φορητές παιχνιδοκονσόλες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τα αποκαλυπτήρια του Snapdragon 8 Gen1 στην έναρξη του Qualcomm Snapdragon Tech Summit, η εταιρεία δείχνει τις προθέσεις και για τον χώρο του gaming παρουσιάζοντας την πλατφόρμα Snapdragon G3x Gen1 που προορίζεται για μελλοντικές φορητές παιχνιδομηχανές τύπου Nintendo Switch ή Steam Deck, αλλά για παιχνίδια του Android OS.

Μπορεί να μην προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση των τεχνικών προδιαγραφών του Snapdragon G3x Gen1, παρόλα αυτά, η Qualcomm παραδέχτηκε πως ο σχεδιασμός του έχει πάρει αρκετά στοιχεία από τα Snapdragon SoCs των smartphones και το Snapdragon XR2 SoC που χρησιμοποιεί το Oculus Quest 2.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους developers μια πλατφόρμα επάνω στην οποία θα μπορούν δημιουργήσουν περιεχόμενο, ενώ οι κατασκευαστές συσκευών θα έχουν την ευχέρεια να προσφέρουν φορητές παιχνιδοκονσόλες στο καταναλωτικό κοινό. Γι’ αυτό το λόγο συνεργάστηκε με τη Razer για την αποκλειστική κατασκευή της πρώτης συσκευής – αναφοράς που ονομάζεται Snapdragon G3x Handheld Development Kit και προορίζεται μόνο για developers.

Στο τεχνικό κομμάτι έχει γίνει γνωστό πως διαθέτει οθόνη OLED HDR με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, αποδίδει γραφικά σε ανάλυση 1080p / 120fps, περιλαμβάνει ενεργό σύστημα ψύξης που διασφαλίζει σταθερή λειτουργία και μπαταρία 6000mAh, ενώ έχει σχεδιαστεί για άνετη πολύωρη χρήση. Ακόμ, η Qualcomm έχει συνεργαστεί με εταιρεία που εξειδικεύεται στην αντιστοίχιση των σημείων ελέγχου από την οθόνη αφής στα hardware buttons, joysticks, triggers κλπ. Υπάρχει κάμερα 1080p στην πρόσοψη, κεραίες Bluetooth, WiFi 6E και 5G mmWave για gameplay από οπουδήποτε και να βρίσκεται ο χρήστης, αλλά και υποστήριξη του προτύπου DisplayPort μέσω της υποδοχής USB-C για έξοδο σε τηλεόραση σε ανάλυση 4K.

Προς το παρόν, η Qualcomm στοχεύει στο Android OS σαν πρώτο οικοσύστημα για το Snapdragon G3x Gen1, αλλά δεν αποκλείεται μελλοντικά να δούμε και άλλες πηγές (π.χ. SteamOS, υπηρεσίες game streaming).

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν οι κατασκευαστές σκοπεύουν να υποστηρίξουν τη δημιουργία μιας νέας γενιάς φορητών παιχνιδοκονσολών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό