27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Το πρώτο 24ωρο σε κελί VIP στις φυλακές Κορυδαλλού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, κρατείται πλέον στην 6η πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, την “vip” όπως είναι γνωστή, έχοντας μάλιστα 2 συγκρατούμενους, έναν για ναρκωτικά και έναν για απάτη.

Τον ποινικολόγο, ο οποίος κρατείται για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, επισκέφθηκαν χθες ο δικηγόρος του και στενός του συνεργάτης, καθώς και η αδερφή του, η οποία του έφερε και φάρμακα.

Ο ποινικολόγος παραδόθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης και ακολούθως μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, από το οποίο και μετήχθη στα δικαστήρια, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, καθώς ήρθησαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Panic button: 349 γυναίκες έκαναν χρήση του – Το απέκτησαν 2.124

Αρνείται τα μηνύματα

O Λύτρας απάντησε με μήνυση στη σύζυγο του – την οποία ο ίδιος ξυλοκόπησε, υποστηρίζοντας ότι «η επικοινωνία έγινε με μηνύματα μέσω τρίτων τα οποία δεν ήταν απειλητικά».

Το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του εκδόθηκε, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί – κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά, απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο», είπε στους δημοσιογράφους.

Απόστολος Λύτρας: Από υπερασπιστής θυμάτων σε θύτης και στη φυλακή – Όλο το χρονικό

«Πήγαν τα παιδιά, έχοντας μια άριστη σχέση με τη Σοφία, τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο, τον δικηγόρο, διατηρούσε καλή σχέση. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου», πρόσθεσε.

Μετά από ένα σύντομο τέτ α τετ με τον εισαγγελέα των φυλακών αποφασίστηκε να κρατηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, στο κελί Α4, μαζί με ακόμη δύο κρατούμενους. Νωρίτερα, είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα προφυλάκισης και να λάβει το φυλακιστήριό του.

Η απολογία του

Ο Απόστολος Λύτρας, παρά τα όσα κατέθεσε η κ. Πολυζωγοπούλου, αλλά και στις επίσημες γνωματεύσεις ιατροδικαστή και γιατρού, στην απολογία του μίλησε για μόλις τρεις μπουνιές στο πρόσωπο, επειδή τέντωσε το δεξί του χέρι παρορμητικά.

«Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Τη χτύπησα χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», ανέφερε.

Τι είχε καταθέσει η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου

«Γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας.  Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά.

Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου.

Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε.

Τον Οκτώβρη του είχα ζητήσει να χωρίσουμε αλλά δεν ήταν βίαιος παρότι ήταν δύσκολος ως χαρακτήρας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό