35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης γυναικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης έγραψαν ιστορία! Η Εθνική ομάδα γυναικών έδωσε το «παρών» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, στο Βελιγράδι, και κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση στο ελεύθερο ομαδικό.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής (14/06), οι «γαλανόλευκες» αθλήτριές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις πισίνες τις σερβικής πρωτεύουσας και αυτό επιβραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή. Για την ακρίβεια, η Εθνική μας απέσπασε 270.1980 βαθμούς, ενώ την ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Ιταλία, με 254.7454, και στην τρίτη η Αγγλία, με 219.0228.

Την ομάδα μας αποτέλεσαν οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Ρηγάκου, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Βασιλική Θάνου και η Άρτεμη Κουτράκη, η οποία αγωνίστηκε αντί της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη, λόγω τραυματισμού στον προκριματικό. Το θέμα που διάλεξαν να παρουσιάσουν με τον «χορό» τους, ήταν το «Warriors».

Η εν λόγω απόδοση μας έδωσε περίπου 16.0000 βαθμούς παραπάνω από την δεύτερη Ιταλία και μας χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Αυτό όμως, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κατόρθωμα για αυτή την Εθνική μας ομάδα. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό που αποσπά η χώρα μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Έχει ανέβει άλλες δύο φορές στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του υγρού στίβου, αλλά στο δεύτερο σκαλί. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό και στις συμμετοχές μας στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό