22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το πρώτο μεγάλο «πρέπει» του φετινού Παναθηναϊκού | Blog – Νίκος Αθανασίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον μονόδρομο πρόκρισης για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι στόχοι του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα έχουν ειπωθεί και ξεκαθαριστεί δια στόματος Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά την επίσημη παρουσίασή του. Επιστροφή στην Ευρώπη, δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή και θα δημιουργήσει τις βάσεις για να μπορέσει του χρόνου το «τριφύλλι» με την κατάλληλη και απαιτούμενη μεταγραφική ενίσχυση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να αποδεσμευθεί επιτέλους από τον ρόλο του «κομπάρσου»!

Προφανώς και οι παραπάνω στόχοι δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος του συλλόγου αλλά ξεκάθαρα είναι ποδοσφαιρικά ρεαλιστικοί και ανταποκρίνονται στην κατάσταση των τελευταίων πολλών ετών με τον Γιάννη Αλαφούζο στην ηγεσία του κλαμπ. Από κάπου, κάποια στιγμή, πρέπει να γίνει μια αρχή, ώστε με σταθερά βήματα και ποδοσφαιρική λογική, να ξαναγίνει ο σύλλογος αυτός που ήταν στο παρελθόν μέχρι να βρεθεί μια αλλαγή ελπίδας, οράματος και συσπείρωσης στο διοικητικό κομμάτι. H ελπίδα, λένε, πεθαίνει πάντα τελευταία…

Όσον αφορά το Κύπελλο; Ο στόχος είναι εντελώς διαφορετικός. O Παναθηναϊκός που είναι μακριά από τους τίτλους εδώ και μια επταετία, είναι υποχρεωμένος να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, είναι υποχρεωμένος να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο σε ένα παιχνίδι, σε μια ζαριά. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος και τις προηγούμενες σεζόν αλλά ο επίλογος γραφόταν το… πολύ μέχρι τα προημιτελικά. Πέρσι από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόπερσι από τον ΠΑΟΚ στους «8», πριν τρία χρόνια από την Λαμία στην φάση των «16».

Κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος στην… κατηφόρα. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πέρα από την πρόκριση στον τελικό, θα πρόκειται για αποτυχία και το βράδυ της Τετάρτης στο Περιστέρι, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα βρεθεί αντιμέτωπο με το πρώτο μεγάλο «πρέπει» της φετινής σεζόν.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει καν συζήτηση, το «τριφύλλι» πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Ατρομήτου και να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Δεν είναι βαθμοί που «επιστρέφονται», δεν είναι διαφορές που ανοίγουν και με ένα σερί κλείνουν, είναι ένας ολόκληρος στόχος. Ο μόνος που παραπέμπει σε έναν νορμάλ Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» θα βρουν απέναντί τους ένα σύνολο που θέλει «οξυγόνο» μετά το τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έναν αντίπαλο που «καίγεται» για restart και νιώθει τεράστια την πίεση για πρόκριση. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την συγκεκριμένη έκδοση του Ατρομήτου και το ζητούμενο για τους παίκτες του Ιβάν είναι να παρουσιαστούν όπως πρέπει στο πνευματικό κομμάτι, να αντέξουν στην δικαιολoγημένη πίεση που υπάρχει μετά και την νέα ήττα στην Τρίπολη και απλά να κάνουν το καθήκον τους.

Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, θα έχει την δυνατότητα με έναν σμπάρο να χτυπήσει δύο τρυγόνια. Tι εννοούμε; Εκτός από την πρόκριση, μπορεί να βάλει τέλος και στο αρνητικό σερί που «τρέχει» μακριά από την Λεωφόρο, να νικήσει επιτέλους εκτός έδρας και να φτιάξει την ψυχολογία του, να αποβάλλει το κόμπλεξ που πάει να δημιουργήσει και μέχρι στιγμής του έχει στοιχίσει έντεκα βαθμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό