Home Auto • Moto Το πρώτο και καλύτερο!

Το πρώτο και καλύτερο!

Ειδήσεις Ελλάδα

To e:Ny1 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda που συνδυάζει ελκυστικό ντιζάιν με όλα τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Η απλή και ταυτόχρονα κομψή σχεδίαση του αμαξώματος τονίζεται από τις απαλές και ρέουσες γραμμές που συνθέτουν ένα σύνολο που φτάνει τα 4,387 μέτρα. Ειδικότερα, το μπροστινό μέρος με την κλειστή μάσκα πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς, , ενώ στο μέσο υπάρχει η υποδοχή φόρτισης.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα LED, με τα προοδευτικά φλας, που εκτείνονται σε όλο το πλάτος προσδίδουν στο e:Ny1 ένα αεροδυναμικό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, τα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος ενισχύουν την εικόνα ενός SUV με αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Το e:Ny1 είναι ένα ηλεκτρικό SUV που συνδυάζει μοναδικό στυλ με ένα ευρύχωρο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό. Κάθε λεπτομέρεια, από την μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τους έξυπνους αεραγωγούς, τις πολλές και πρακτικές θήκες, μέχρι και τον απαλό ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, το e:Ny1 ενσωματώνει ότι μπορεί να αποζητά κανείς σήμερα σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που προσφέρει υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

Ένας συνδυασμός αισθητήρων, ραντάρ και καμερών πολλαπλών προβολών συμπληρώνουν και υποβοηθούν τον οδηγό ανά πάσα στιγμή διασφαλίζοντας απόλυτα ήρεμες και ασφαλείς διαδρομές με λιγότερο στρες και άγχος. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με την εξελιγμένη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού «Honda Sensing».

Ευρύχωρο και απαλλαγμένο από περιττά στοιχεία, το εσωτερικό έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει έναν άνετο και φιλόξενο χώρο, με προσεγμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και χρήση ποιοτικών υλικών. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι ιδιαίτερα μεγάλοι με τους πίσω να έχουν περίσσεια «αέρα» για τα κεφάλια και τα γόνατά τους. Την ίδια στιγμή ο βολικός χώρος αποσκευών των 361 λίτρων του e:Ny1 μπορεί να επεκταθεί στα 1.176 λίτρα με αναδιπλωμένα τα καθίσματα.

Για να αυξηθεί περαιτέρω η χωρητικότητα, ο χώρος αποσκευών διαθέτει δάπεδο δύο επιπέδων. Επιπρόσθετα, υπάρχει ένας ειδικός χώρος για τα καλώδια φόρτισης, ο οποίος είναι κρυμμένος κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών, ενώ το ευρύ άνοιγμα της πίσω πόρτας και το χαμηλό επίπεδο δάπεδο, παρέχουν εύκολη πρόσβαση για τη φόρτωση αντικειμένων με μεγάλο βάρος.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda μπορεί με μία φόρτιση να προσφέρει έως και 412 χιλιόμετρα αυτονομίας χάρη σε μία μεγάλη μπαταρία 68,8 kWh. H οποία χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να επαναφορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW μειώνοντας δραματικά την αναμονή στις μακρινές διαδρομές.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από ένα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής που περνούν στους μπροστινούς τροχούς. Χάρη στην περίσσεια ισχύος το e:Ny1 μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Με την ενίσχυση της μόνωσης και την προσθήκη επιπρόσθετων μονωτικών υλικών, οι μηχανικοί της Honda έχουν καταφέρει να καταστείλουν τον θόρυβο υψηλής συχνότητας που προέρχεται από τον δρόμο, εξασφαλίζοντας ήσυχες και χαλαρωτικές διαδρομές σε όλες τις συνθήκες. Τόσο στην πόλη όσο και στο ταξίδι.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (τα Econ, Normal και Sport) επιτυγχάνοντας σε κάθε διαδρομή ιδανική ισορροπία μεταξύ ισχύος, απόδοσης και άνεσης. Στη διάρκεια της οδήγησης και κάθε φορά που ο οδηγός τραβά το πόδι του από το γκάζι το έξυπνο σύστημα αναγεννητικής πέδησης συνδράμει στην επαναφόρτιση της μπαταρίας και βελτιώνει την αυτονομία του e:Ny1.

Με την ανάδειξη του εξηλεκτρισμού ως κεντρικού παράγοντα της σύγχρονης αυτοκινητικής βιομηχανίας, η Honda έχει προσαρμόσει τη γκάμα της στο νέο αυτό πνεύμα. Με ηλεκτροκίνητες και υβριδικές επιλογές, προσφέρει οχήματα που συνδυάζουν την απόδοση με την αποδοτικότητα και την πράσινη τεχνολογία.

Η Honda συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ποικιλία και την πληθώρα των μοντέλων της. Από το ευέλικτο Jazz έως το εξαιρετικά αγαπημένο Civic και από το πλήρως υβριδικό HR-V μέχρι το plug-in υβριδικό CR-V, η γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας προσφέρει λύσεις για κάθε ανάγκη και προτίμηση.

Είτε αναζητάτε ένα μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο για την πόλη, είτε ένα πιο ευρύχωρο και πολυτελές SUV για τις οικογενειακές σας εξορμήσεις, το e:Ny1 της Honda είναι το κατάλληλο μοντέλο για εσάς!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version