25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το προφίλ του δράστη, τα θύματα και η εξέλιξη των ερευνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα την εξέλιξη των ερευνών για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το αυτί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Ο δράστης πυροβόλησε επανειλημμένα με τουφέκι. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση έπεσε νεκρός και ακόμη δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, πριν οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών σκοτώσουν τον δράστη.

Όλα τα έως τώρα δεδομένα για την επίθεσηΟ σκοπευτής 

Το FBI τον αναγνώρισε ως τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος ζούσε στο Μπέθελ Παρκ της Πενσυλβάνια, περίπου 35 μίλια νότια της τοποθεσίας του αγώνα. Σκοτώθηκε στο σημείο από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Τα δημόσια αρχεία δείχνουν ότι ήταν εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικανός, αλλά έκανε μια μικρή δωρεά σε μια ομάδα ευθυγραμμισμένη με τους Δημοκρατικούς το 2021.

Οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου δήλωσαν ότι επί του παρόντος δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν πρόσθετες υπάρχουσες απειλές, αλλά ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά ότι επρόκειτο για επίθεση μοναχικού λύκου.

Τα θύματα

Οι πυροβολισμοί άφησαν νεκρό έναν παρευρισκόμενο και τραυμάτισαν ακόμη δύο σοβαρά. Και οι τρεις ήταν ενήλικες άνδρες.

Αν και έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές, λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Η κατάσταση του Τραμπ

Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ο Τραμπ είναι «καλά» και η Μυστική Υπηρεσία είπε ότι ήταν ασφαλής. Ο πρώην πρόεδρος είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο «πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού». Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης τον δείχνουν να υψώνει τη γροθιά του και να φωνάζει Fight!, πριν τον απομακρύνουν οι άνδρες ασφαλείας από τη σκηνή.

Η έρευνα

Πολλές ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες διερευνούν τώρα τι συνέβη, πώς ο δράστης είχε πρόσβαση στην τοποθεσία του, τι όπλο χρησιμοποιήθηκε και άλλες ερωτήσεις που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί δημόσια. Το FBI ζήτησε από το κοινό να υποβάλει οποιεσδήποτε πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο σχετικά με τους πυροβολισμούς.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ανοιχτά ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας

Ο Μπάιντεν επέστρεψε βιαστικά στον Λευκό Οίκο

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στο Ντέλαγουερ την ώρα του πυροβολισμού, όπου είχε προγραμματίσει να μείνει για το Σαββατοκύριακο – αλλά πέταξε πίσω στον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί της Κυριακής, ώστε να συνεχίσει να ενημερώνεται από τις αρχές επιβολής του νόμου. Νωρίτερα, είπε ότι είχε μιλήσει με τον Τραμπ και καταδίκασε δημόσια τον πυροβολισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό