27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το θέμα της επιλογής του Έλληνα Επιτρόπου στη νέα Κομισιόν με επικεφαλής την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός σε σύντομη συνομιλία, που είχε με δημοσιογράφους, κατά τη δεξίωση για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η χώρα θα έχει έναν Επίτροπο και το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα. Η κάθε χώρα στέλνει ένα πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αλλά δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του ούτε ως προς το ποιο πρόσωπο θα είναι αυτό, ούτε ως προς το χαρτοφυλάκιο, που διεκδικεί η Αθήνα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη το χαρτοφυλάκιο», αρκέστηκε να πει.

Intime NewsΤι είχε πει στο Politico

«Σίγουρα θα ήθελα ένα χαρτοφυλάκιο στη νέα Κομισιόν που να αναδεικνύει αφενός την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα οικονομικά, αλλά και τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στη νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ». Αυτό είχε επισημάνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politico, με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο να σχολιάζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι σε θέση να πάρει αυτό που θέλει.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση του Επιτρόπου Μεσογείου, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Δεν λέω αυτό, αλλά λέω ότι υπάρχουν άλλα χαρτοφυλάκια που θα μπορούσαν να χωρέσουν αυτό το λογαριασμό. Σίγουρα πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε έναν επίτροπο για τη Μεσόγειο.

«Υποθέτω ότι τελικά θα είναι μια μεσογειακή χώρα. Δεν σηκώνω το χέρι μου επειδή υπάρχουν άλλα χαρτοφυλάκια που θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα για εμάς και στο τέλος της ημέρας είναι μια απόφαση της προέδρου», πρόσθεσε.

Κ. Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα πρέπει να έχει σημαντικό χαρτοφυλάκιο στη νέα Κομισιόν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό