14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το πολυτελές σεντάν έγινε πιο «πράσινο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με κινητήρα V6 2,9 λίτρων, ισχύ 544 ίππων & αυτονομία 700+ χιλιομέτρων
Το πολυτελές σεντάν της παρουσιάζει η Bentley Motors, η οποία εμπλουτίζει τη γκάμα της τρίτης γενιάς Flying Spur με τη νέα Flying Spur Hybrid.
Ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό μέσω της υλοποίησης της στρατηγικής Beyond100, που προβλέπει τον μετασχηματισμό της σε έναν οργανισμό με μηδενικό αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα.
Στη νέα Flying Spur Hybrid, η Bentley αποδεικνύει ότι πολυτέλεια και ενεργειακή απόδοση μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα V6 2,9 λίτρων και σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 544 ίππους και ροπή 750 Nm (+ 95 ίπποι σε σύγκριση με την Bentayga Hybrid). Ο προηγμένος σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη βρίσκεται μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα εσωτερικής καύσης και παρέχει ισχύ έως 136 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ η σχεδόν άμεση απόκρισή του ελαχιστοποιεί κάθε αντιληπτή καθυστέρηση που συχνά σχετίζεται με υστέρηση του υπερσυμπιεστή.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh και μπορεί να φορτιστεί στο 100% σε μόλις δυόμισι ώρες. Κινούμενη αμιγώς ηλεκτρικά, η νέα Flying Spur Hybrid έχει αυτονομία 40 χιλιομέτρων.Το νέο μοντέλο υστερεί ελάχιστα της Flying Spur V8 σε επιτάχυνση, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι 285 χλμ./ώρα. Το νέο υβριδικό κινητήριο σύστημα καταφέρνει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ παράλληλα δίνει επιπλέον απόδοση.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα σύνολο προηγμένων υπηρεσιών (My Car Statistics, My Battery Charge, My Cabin Comfort) για τον πλήρη έλεγχο του επιβλητικού οχήματος, ενώ πληροφορείται για το πότε το αυτοκίνητο λειτουργεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, ανακτά ενέργεια κατά τον ελεύθερο τροχασμό ή κάνει χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μέσα στην καμπίνα, ο αυτόματος διακόπτης Start-Stop έχει αντικατασταθεί από ένα χειριστήριο για τις τρεις ηλεκτρικές λειτουργίες EV Drive, Hybrid Mode και Hold Mode, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειριστεί τη χρήση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Η λειτουργία EV Drive επιλέγεται μόλις ενεργοποιηθεί το αυτοκίνητο και μεγιστοποιεί την ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης. Είναι ιδανική για οδήγηση στην πόλη και για μικρότερες διαδρομές. Η λειτουργία Hybrid είναι κατάλληλη για μεγαλύτερα ταξίδια και χρησιμοποιεί προγνωστική λειτουργία ενώ επικοινωνεί με το σύστημα πλοήγησης. Εισάγοντας έναν προορισμό, το αυτοκίνητο ενεργοποιεί αυτόματα τη σωστή λειτουργία οδήγησης για κάθε μέρος της διαδρομής, υπολογίζοντας συνεχώς την πιο αποδοτική χρήση της φόρτισης της μπαταρίας και αποθηκεύοντας ηλεκτρική ενέργεια για τμήματα της διαδρομής όπου είναι πιο χρήσιμο. Τέλος, η λειτουργία Hold εξισορροπεί τον θερμικό κινητήρα και την ηλεκτρική ισχύ για εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διατηρεί υψηλά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης για μετέπειτα χρήση.

Η Flying Spur Hybrid ξεχωρίζει εξωτερικά από επτά ιδιαίτερα χρώματα βαφής, προσεκτικά επιλεγμένα για τον χαρακτήρα και το στυλ του αυτοκινήτου. Ένα σήμα “Hybrid” τοποθετημένο στο μπροστινό φτερό, τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης και το σημείο φόρτισης στο αριστερό πίσω φτερό, ξεχωρίζουν το μοντέλο από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Το εσωτερικό της διαθέτει την τυπική πολυτέλεια και καινοτομία της μάρκας, όντας κομψό και ξεχωριστό, με ιδιαίτερα άνετα καθίσματα, πολυτελή υλικά και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν πριν το τέλος του έτους.

Νίκος Τσάδαρης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό